Logo

Zoekresultaten

Er zijn 326 items voor living buildings gevonden. Pagina 1 van 33.

Zoeken
De zoekmachine zoekt standaard op alle trefwoorden afzonderlijk waarbij documenten met alle trefwoorden het beste scoren en dus bovenaan verschijnen. Bovendien houdt de zoekmachine rekening met het tekstelement waarin het trefwoord verschijnt: een trefwoord in de kop van een artikel of in de introductietekst scoort hoger dan hetzelfde trefwoord in de lopende tekst. Ook de frequentie van het trefwoord in het document en een eventuele publicatiedatum bepalen de relevantie van een document.

Zoekopdracht aanpassen
Verder kunt u ook gebruik maken van AND, OR en quotes om uw zoekopdracht aan te passen, bijvoorbeeld:
- digitaal AND transformatie zoekt alleen naar document waarin beide trefwoorden voorkomen
- digitaal OR transformatie zoekt naar documenten waarin één van beide of beide trefwoorden voorkomen
- "digitale transformatie" zoekt alleen naar documenten waarin beide woorden na elkaar voorkomen

Sorteren
U kunt sorteren op:
- Relevantie: het systeem houdt rekening met publicatiedatum en score (het voorkomen van woorden in het document)
- Datum: het systeem toont documenten met de meest recente publicatiedatum het eerst
- Score: het systeem toont documenten met de hoogste score het eerst en houdt geen rekening met publicatiedatum

Living Building: van iconisch naar multifunctioneel

Dynamisch, persoonlijk en circulair, drie ‘eigenschappen’ waarover gebouwen tegenwoordig moeten beschikken volgens ingewijden. Wat betekent dit precies voor gebouwontwerpers en -beheerders? En zitten eindgebruikers hier wel op te wachten? Deze vragen stonden centraal tijdens de paneldiscussie ‘The Living Building, het gebouw in constante beweging’.

Nut van Smart buildings nog niet in beleid opgenomen

Bij het realiseren van gezonde, veilige werkomgevingen en beter beheersbaar gebouwgebruik helpen oplossingen voor smart workplace management als technologie, data en informatie. Het creëren van digitale en fysieke ruimtes om probleemloos, creatief en innovatief samen te werken. Ruim 70% van Facilitair Nederland worstelt op het vlak van smart buildings nog hoe hierop beleid te formuleren. Dit blijkt uit het Benchmarkonderzoek Facilitaire Innovatie van CSU.

Living Building in wording met betaalbare technologie

In een bedrijfsverzamelpand in Eindhoven worden, door toepassing van betaalbare technologieën, verregaande energiebesparing, waterreductie en comfortverbetering gerealiseerd. Eigenaar, verhuurder, sensorontwikkelaar, online platform en huurders werken samen aan een innovatief project, Smarter Buildings genaamd. Doel is om betaalbare oplossingen te bieden voor bestaand vastgoed op nationaal en Europees niveau.

Castellum: werkplek volgens Well Building Standard

Toen het vastgoedbedrijf Castellum van plan was om hun regionale kantoor in Stockholm te renoveren, wilden ze een uitstekende werkplek ontwerpen: een kantoor dat het welzijn van het personeel zou verbeteren en de werkprestaties zou verbeteren. Om deze reden koos Castellum ervoor om de eerste Zweedse werkplek te zijn die certificering behaalde onder de Well Building Standard, een relatief nieuwe standaard gericht op gezondheid en welzijn.

Radboud Universiteit zoveel mogelijk van het gas los met hybride energienet

Een energiebesparing van bijna 4 procent per jaar en zoveel mogelijk van het gas los. Die torenhoge ambities had de Radboud Universiteit in Nijmegen. Het begon met één gebouw maar het werd een megaproject. Inmiddels ligt er een goed werkend hybride energienet. “Een ‘living lab’ is een trend. Maar dit is meer dan een lab, wij laten gewoon zien dat het werkt.”

Smart Building, oud kantoorgebouw: ventileren kun je leren

Is goede ventilatie misschien wel nóg belangrijker dan afstand houden? En hoe weet je of de ventilatie in jouw gebouw in orde is? Veel oude grachtenpanden, waar vroeger nog in werd gewoond, zijn inmiddels in gebruik als kantoor en hebben überhaupt geen luchtbehandeling. Gelukkig kunnen daar de ramen in de meeste gevallen wel open… Waar verder bij panden met relatief simpele luchtbehandelingsinstallaties de focus met name heeft gelegen op zaken als controle op voldoende ventilatie (ventilatievoud) en het uitzetten van recirculatiesystemen, kom ik bij de nieuwere duurzame panden hele andere knelpunten tegen.

Next Delft: duurzame en gezonde werkomgeving

Het binnenklimaat van een gebouw heeft grote invloed op de gezondheid van haar gebruikers. Maar op welke manier kun je een gebouw gezonder maken? ASR Dutch Science Park Fund (a.s.r.) en CFP Green Buildings bundelen de krachten en gaan samen aan de slag om NEXT Delft met de WELL Building Standaard optimaal gezond in te richten.

Smart building: eerst weten, dan meten

De markt van slimme gebouwtechnologie ontwikkelt zich met een sneltreinvaart. Buzzwords zoals slimmere gebouwen, gezonde gebouwen en smart buildings en -grids vliegen ons om de oren. Echter staat de technologie en de toepassing daarvan nog in de kinderschoenen. De toepassingen van vandaag zijn morgen alweer verder ontwikkeld. Welke data gebruik je nu echt?

Circl: ‘Living lab’ van energiezuinige oplossingen

Circl wordt door velen beschouwd als hét voorbeeld van innovatief circulair bouwen.Het paviljoen-design van Architekten-Cie was het eerste circulaire bouwontwerp in Nederland en de principes van duurzaamheid en minimale belasting van het milieu zijn tot in de puntjes uitgewerkt. Het gebouw is één groot ‘living lab’ van nieuwe vondsten, recycling en energiezuinige oplossingen.

De reis naar een Smart Building voor Booking.com

In hartje Amsterdam verrijst momenteel het nieuwe hoofdkantoor, de Campus van Booking.com. De 65.000 m2 moeten Smart worden. Hoe ziet de ambitieuze weg naar een Smart en zelflerend onderkomen eruit? Hoe zorgt het team voor een werkomgeving dat aansluit op de toekomstige behoeftes van de gebruiker? En hoe zorg je ervoor dat de circa 4.000 medewerkers  gezond, gelukkig en in een productieve werkomgeving werken? Bij Booking.com zijn Marc van den Helder en Stan Ottevanger op zoek naar de antwoorden op dit soort vragen.