Logo

Zoekresultaten

Er zijn 367 items voor living buildings gevonden. Pagina 1 van 37.

Zoeken
De zoekmachine zoekt standaard op alle trefwoorden afzonderlijk waarbij documenten met alle trefwoorden het beste scoren en dus bovenaan verschijnen. Bovendien houdt de zoekmachine rekening met het tekstelement waarin het trefwoord verschijnt: een trefwoord in de kop van een artikel of in de introductietekst scoort hoger dan hetzelfde trefwoord in de lopende tekst. Ook de frequentie van het trefwoord in het document en een eventuele publicatiedatum bepalen de relevantie van een document.

Zoekopdracht aanpassen
Verder kunt u ook gebruik maken van AND, OR en quotes om uw zoekopdracht aan te passen, bijvoorbeeld:
- digitaal AND transformatie zoekt alleen naar document waarin beide trefwoorden voorkomen
- digitaal OR transformatie zoekt naar documenten waarin één van beide of beide trefwoorden voorkomen
- "digitale transformatie" zoekt alleen naar documenten waarin beide woorden na elkaar voorkomen

Sorteren
U kunt sorteren op:
- Relevantie: het systeem houdt rekening met publicatiedatum en score (het voorkomen van woorden in het document)
- Datum: het systeem toont documenten met de meest recente publicatiedatum het eerst
- Score: het systeem toont documenten met de hoogste score het eerst en houdt geen rekening met publicatiedatum

Living Building: van iconisch naar multifunctioneel

Dynamisch, persoonlijk en circulair, drie ‘eigenschappen’ waarover gebouwen tegenwoordig moeten beschikken volgens ingewijden. Wat betekent dit precies voor gebouwontwerpers en -beheerders? En zitten eindgebruikers hier wel op te wachten? Deze vragen stonden centraal tijdens de paneldiscussie ‘The Living Building, het gebouw in constante beweging’.

Living Building in wording met betaalbare technologie

In een bedrijfsverzamelpand in Eindhoven worden, door toepassing van betaalbare technologieën, verregaande energiebesparing, waterreductie en comfortverbetering gerealiseerd. Eigenaar, verhuurder, sensorontwikkelaar, online platform en huurders werken samen aan een innovatief project, Smarter Buildings genaamd. Doel is om betaalbare oplossingen te bieden voor bestaand vastgoed op nationaal en Europees niveau.

Smart buildings en de wet van het afnemend nut

De meerwaarde van smart buildings en smart workplaces zal blijven toenemen. Ondanks de wet van het afnemend nut.

FM en de Sustainable Development Goals (SDG's): Ifmec brengt 'living document' uit

Facility Management heeft op het behalen van de SDG’s binnen organisaties een grote invloed, maar dit is vaak onvoldoende doorgedrongen in de top van organisaties. Ifmec stelt namelijk dat de bijdrage aan het behalen van de SDG’s binnen bedrijven en instellingen via de as van Facility Management loopt. FM kan worden gezien als een strategische discipline met een operationele focus, die productie in organisaties mogelijk maakt. Om deze reden is Ifmec samen met FMN en SDG House Campus Landgoed Zonheuvel een samenwerking aangegaan om dit besef door middel van een 17-delige video en podcastproductie kenbaar te maken.

Verouderd kantoorgebouw wordt ‘Smart Building’

Sinds begin 2018 is het grondig gerevitaliseerde kantoorgebouw MM25 (Marten Meesweg 25) in Rotterdam het nieuwe hoofdkantoor van de TBI-ondernemingen Croonwolter&dros, Mobilis en Servicis. Projectontwikkelaar OVG Real Estate verhuurt 8.400 m² kantoorruimte aan de ondernemingen in het gebouw gelegen op een zichtlocatie aan de A20 in Rotterdam. De ingebruikname van het gebouw is het sluitstuk van een grootschalige herhuisvesting binnen de regio Rotterdam.

Planon brengt kennis uit de eigen organisatie in de praktijk in slimme Innovation Campus

Afgelopen zomer opende Planon zijn Innovation Campus, een ‘living lab’ waar alles draait om innoveren en experimenteren. Het omvormen van een bestaand pand tot een duurzame en innovatieve werkomgeving vereist een goede samenwerking tussen HR en FM én IT. Facility Manager Inge van de Laar en VP HR Wanda Stoop vertellen erover.

Smart buildings: 'Door te leren van de data worden gebouwen zelfsturend'

Gebouwen met zelflerende systemen die onderling communiceren, waardoor steeds meer automatisch gebeurt. De toekomst is nú en FMH is er volop mee bezig. Aan het woord is Harm van den Boogaard – programmamanager Vernieuwende dienstverlening bij FMHaaglanden.

Nut van Smart buildings nog niet in beleid opgenomen

Bij het realiseren van gezonde, veilige werkomgevingen en beter beheersbaar gebouwgebruik helpen oplossingen voor smart workplace management als technologie, data en informatie. Het creëren van digitale en fysieke ruimtes om probleemloos, creatief en innovatief samen te werken. Ruim 70% van Facilitair Nederland worstelt op het vlak van smart buildings nog hoe hierop beleid te formuleren. Dit blijkt uit het Benchmarkonderzoek Facilitaire Innovatie van CSU.

Universiteit Utrecht wil ruim 80 gebouwen verslimmen

Om de prestaties op het gebied van energieverbruik, ruimtegebruik, onderhoud en een gezond binnenklimaat te verbeteren, wil de directie Vastgoed & Campus van de UU diverse smart building-technologieën gaan inzetten. De UU gaf adviesbureau DWA de opdracht hier een strategie voor te bedenken.

Circl: ‘Living lab’ van energiezuinige oplossingen

Circl wordt door velen beschouwd als hét voorbeeld van innovatief circulair bouwen.Het paviljoen-design van Architekten-Cie was het eerste circulaire bouwontwerp in Nederland en de principes van duurzaamheid en minimale belasting van het milieu zijn tot in de puntjes uitgewerkt. Het gebouw is één groot ‘living lab’ van nieuwe vondsten, recycling en energiezuinige oplossingen.