Logo

Topics

F-Facts.nl is uw online rechterhand voor alle facility management topics en onderwerpen. Een website die u niet alleen up-to-date houdt met nieuws, -opinies, -topics en -achtergronden, maar vooral uw dagelijkse werk een stuk makkelijker maakt. Per topic zijn alle relevante artikelen, downloads en experts geclusterd. Aan de hand van direct toepasbare informatie krijgt u direct antwoord op uw facilitaire vragen.

  F-Facts topics

  • Icoon Smart Workspace

   Smart Workspace

   Door de opkomst van Big Data en nieuwe technologieën zoals Internet of Things en Artificial Intelligence worden gebouwen en werkplekken steeds slimmer.
  • Icoon Hybride werken

   Hybride werken

   Hybride werken is inmiddels een begrip. Toch is er nog steeds veel onduidelijkheid. Wat moet u als facility manager doen om het in te voeren? En wat betekent het voor uw organisatie? In dit hot topic is alles verzameld over Hybride werken.
  • Icoon Duurzame huisvesting

   Duurzame huisvesting

   Slopen, renoveren, verduurzamen? Duurzame huisvesting staat hoog op de agenda van real estate en facility managers. Duurzame huisvesting is een absolute must voor kansrijke bestaande kantoren.
  • Icoon Hospitality & gastvrijheid

   Hospitality & gastvrijheid

   Organisaties kunnen zich onderscheiden met klantbeleving wanneer ze in staat zijn op de juiste momenten klanten beter en origineler dan concurrenten te bedienen. Alleen een goed product en goede service is niet meer voldoende. Hoe worden klanten jouw ambassadeurs?
  • Icoon Aanbesteden

   Aanbesteden

   Het doel van aanbesteden is het reguleren van overheidsbestedingen en het waarborgen van gelijke mededinging tussen aanbieders. In dit topic nieuws, cases en downloads op het gebied van aanbesteden.
  • Icoon Servicedesk & klantmanagement

   Servicedesk & klantmanagement

   Wat komt er kijken bij het opzetten van een facilitaire servicedesk? Denk aan de inrichting van producten en diensten, werkwijzen, taakopvattingen, procedures, taakverdeling, bevoegdheden en verantwoordelijkheden. Daarnaast gaat het om kwaliteit en kwantiteit van personele inzet.
  • Icoon Uitbesteding

   Uitbesteding

   Uitbesteding van diensten is voor facility managers aan de orde van de dag. Welke facilitaire diensten (catering, beveiliging, schoonmaak et cetera) worden in huis verricht en wat komt in aanmerking voor uitbesteding?
  • Icoon Performance Management

   Performance Management

   Binnen het facilitaire werkveld bent u de term Performance Management vast tegengekomen. De reden hiervoor is dat de focus binnen facility management de komende jaren meer komt te liggen op sturing vanuit strategisch niveau. Het meten en inzichtelijk maken van prestaties wordt steeds belangrijker.
  • Icoon Inkoop & contractmanagement

   Inkoop & contractmanagement

   Een facilitaire organisatie heeft vaak meer al dan niet contractueel vastgelegde afspraken met partijen dan zij in eerste instantie beseft. Contractmanagement en inkoop mag daarom niet ontbreken in het takenpakket van de facilitair manager.
  • Icoon Huisvesting & vastgoed

   Huisvesting & vastgoed

   Traditioneel beschouwen bestuurders en managers huisvesting en vastgoed als noodzakelijk kwaad en kostbaar onderdeel van de overhead. Tegenwoordig wordt huisvesting echter steeds meer gezien als strategisch bedrijfsmiddel, waarbij huisvesting en vastgoed actief wordt ingezet om bedrijfsdoelstellingen te realiseren.
  • Icoon Facilitaire dienstverlening & gebouwbeheer

   Facilitaire dienstverlening & gebouwbeheer

   Het optimaliseren van de service aan klanten, betekent het vertalen van de behoeften (intern en extern) naar de gewenste facilitaire dienstverlening. Dit uit zich onder meer in facilitaire diensten zoals schoonmaak, catering en beveiliging. Ook belangrijk hierin is technisch onderhoud en gebouwbeheer.
  • Icoon Duurzaamheid & energiemanagement

   Duurzaamheid & energiemanagement

   Duurzaamheid en energiemanagement staat hoog op de agenda van Nederlandse organisaties. Sterker nog; een aantal Nederlandse bedrijven is volgens de Dow Jones Sustainability Index wereldwijd zelfs koploper als het gaat om duurzaamheid. Ook facility management speelt hierbij een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan een groen wagenpark, duurzame producten in de catering en een duurzame huisvesting, zoals het gebruik van Cradle to Cradle materialen in het meubilair en energiebesparende maatregelen zoals daglichtregulering.
  • Icoon Facilitaire organisatie

   Facilitaire organisatie

   Het is de taak van een facilitair bedrijf om de totale organisatie te bevorderen in haar vermogen om in een snel veranderende wereld te kunnen concurreren met anderen. Facilitaire organisaties moeten niet alleen reactief acteren maar ook innoveren, zodat de totale organisatie versterkt wordt.
  • Icoon FM in de zorg

   FM in de zorg

   De zorgsector in Nederland kent momenteel enerverende ontwikkelingen. Dagelijks ervaart u wat marktwerking betekent en wordt u verantwoordelijk gehouden voor het resultaat van het facilitair beleid.
  • Icoon FMIS

   FMIS

   Voor het genereren van de benodigde facilitaire informatie moeten meestal veel gegevens bewerkt en verwerkt worden. Aanschaf van een FMIS (Facility Management Informatie Systeem) kan daarbij helpen. Maar wordt deze kostbare FMIS investering vervolgens ook terugverdiend?
  • Icoon Documentbeheer

   Documentbeheer

   Veel organisaties worstelen met effectief documentbeheer. Maar liefst 72 procent van de bedrijven geeft aan dat het lastiger is om opgeslagen informatie te vinden dan om nieuwe informatie te verzamelen.

  Content van partners

  partnerlogo F-Academy | Facility opleidingen

  F-Academy | Facility opleidingen

  Kennisopleidingen voor facility professionals

  Volg F-Facts

  Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

  Word lid van F-Facts Facility Platform