Logo
  • Nieuws
  • 13 november 2017
  • Bron: CSU

Europese innovatieprijs voor sensorsysteem BeSense

BeSense, het slimme sensorsysteem van CSU en Heijmans heeft in Rome de European Cleaning and Hygiene Award gewonnen in de categorie ’Groundbreaking technological innovation of the year.’ Het systeem brengt zowel bezetting, benutting en zogenoemde comfortwaardes van werkplekken in kaart. Schoonmaakwerkzaamheden worden daar via een app passend op afgestemd.

Beeld Europese innovatieprijs voor sensorsysteem BeSense

Een slim systeem toont op de BeSense schoonmaak-app automatisch de route en ook het op een eenvoudige wijze registeren van meldingen is opgenomen. BeSense is gezamenlijk ontwikkeld door Heijmans en CSU waarbij hardware, software, kennis en praktijk slim zijn samengebracht. Techniek, data en dienstverlening gaan hand in hand: de met sensoren verzamelde gegevens geven input voor de facilitaire dienstverleners in het gebouw.

Optimaal werkklimaat

Schoonmaakwerkzaamheden kunnen daar passend op afgestemd worden. Ook meten sensoren de luchtkwaliteit, zoals temperatuur, luchtvochtigheid, CO2, en lichtintensiteit zodat BeSense tevens bijdraagt aan een comfortabel en optimaal werkklimaat.

BeSense is onder meer toegepast in het hoofdkantoor van AEGON in Den Haag. In een interactieve sessie tijdens het event Tomorrow@work op 16 november a.s. hoort u wat de ervaringen, de lessons learned en de nieuwe ontwikkelingen op dit gebied zijn.

CSU is één van de grootste schoonmaakondernemingen van Nederland met ruim 12.000 medewerkers en 30 vestigingen. We blinken uit in goed werkgeverschap en een duurzame werkwijze. CSU is met ruim 45 jaar ervaring een deskundige kwaliteitspartner voor vele opdrachtgevers in uiteenlopende branches..

Producttips