Logo
  • Nieuws
  • 12 november 2018
  • Bron: BNA

Augmented en Virtual Reality meest kansrijke technologische ontwikkelingen

Augmented Reality, Virtual Reality en het 3D-printen van bouwcomponenten zullen de komende 5 jaar doorbreken volgens architectenbureaus. Ze zien deze technologische ontwikkelingen vooral als kans en niet of nauwelijks als een bedreiging.

Beeld Augmented en Virtual Reality meest kansrijke technologische ontwikkelingen

Dit blijkt uit het BNA Verdiepingsonderzoek Q1 2018. “Het is belangrijk om als bureau up-to-date te blijven en goed te kijken hoe je de technologische ontwikkelingen kunt benutten," aldus Alexander Pastoors - beleidsmedewerker ontwerpproces en techniek bij architectenbranchevereniging BNA. Bureaus achten het waarschijnlijk dat binnen 5 jaar de prestaties van een gebouw zoals energieprestaties, klimaatbeheersing en onderhoud door middel van sensordata inzichtelijk gemaakt kunnen worden.

Disruptieve innovaties

Door disruptieve innovaties zoals robotisering en Artificial Intelligence verandert de manier waarop we werken de komende jaren spectaculair. Werk wordt smart, Agile, digitaal, virtueel...en daarmee ongrijpbaar. Tegelijkertijd verkeren de arbeidsmarkt en de manier waarop werkomgevingen ingericht zijn in een cruciale overgangsfase. Hoe moet u werk en de werkomgeving de komende jaren organiseren om de continuïteit van de organisatie te waarborgen? Hoe blijft u een aantrekkelijke werkgever voor behoud en het aantrekken van talent? Wat betekent dit voor werkplekken en kantooromgevingen? Bestaan die straks nog wel...? En wat is de impact van technologie op werken in het algemeen en uw baan in het bijzonder?

Het event Tomorrow@work 2018 op 20 november geeft visie, biedt duiding, legt verbanden en maakt een koppeling met uw werkpraktijk. Naast spraakmakende keynotes die de toekomst van werk voor u duiden, komen in parallelsessies de eerste innovatieve praktijktoepassingen aan bod.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform