Logo
  • Nieuws
  • 7 augustus 2020
  • Bron: Regus

Werken in de hitte: 5 tips om productief te blijven

Vanwege de tropische temperaturen staat de productiviteit flink onder druk. Hitte kan tot een productiviteitsdaling van maar liefst 20 procent leiden, zo blijkt uit onderzoek. Tips om zo productief mogelijk te blijven tijdens deze warme dagen.

Beeld Werken in de hitte: 5 tips om productief te blijven

1. Begin vroeg

Als het werk het toelaat, is het fijn om vroeg te beginnen met werken. Op deze manier kun je rond het heetst van de dag stoppen met werken en genieten van het mooie weer. Door te beginnen wanneer het nog niet zo warm is, ben je productiever en krijg je meer werk gedaan.

2. Werk flexibel

Zoek, als het even kan, een werkplek dichtbij verkoeling (zoals het strand) of zorg dat je dichtbij huis werkt om niet te lang te hoeven reizen. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat flexibel werken leidt tot hogere productiviteit. Dit komt onder andere door het reizen van en naar kantoor te beperken.

3. Drink genoeg water

Het is altijd belangrijk om 1,5 liter water per dag te drinken, maar op warme dagen is het echt noodzakelijk, minimaal 2 liter per dag te drinken. Je kunt het beste koel, maar niet te koud, mineraalwater drinken. Daarnaast zijn ijskoffie en ijsthee lekkere dorstlessers om de dag goed mee door te komen.

4. Pauzeer langer

Neem wat langere pauzes en zorg dat je in deze tijd bijvoorbeeld een rondje loopt in het kantoor. Ook rek- en strekoefeningen zijn aan te raden. Daarmee zorg je ervoor dat je bloedsomloop actief blijft en je alert bent.

5. Blijf relaxed

Het is op de werkvloer een bekend verschijnsel: stress. Op warme dagen is het extra belangrijk om geen stress te hebben. Probeer daarom rustig aan te doen en zo min mogelijk stress te hebben tijdens de hittegolf.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform