Logo
  • Nieuws
  • 13 juli 2021

Terug naar kantoor: Kantoormedewerkers wachten nog even af

Nu we weer naar kantoor kunnen – maximaal de helft van je werktijd – is er nog geen run op kantoorwerkplekken. En die komt er voorlopig ook niet zo geeft CNV-voorzitter Piet Fortuin aan in het AD.

Beeld Terug naar kantoor: Kantoormedewerkers wachten nog even af

Volgens de vakbondsvoorzitter vragen veel medewerkers zich af of het wel veilig genoeg is en wat zij van hun werkgever mogen verwachten op dat gebied.

Regels veilig kantoor

De werkgever is wettelijk verplicht een veilige werkomgeving te creëren. Dat houdt niet alleen in dat de werkgever 1,5 meter afstand moet kunnen waarborgen zoals het kabinet aangeeft maar ook dat er voldoende desinfectiemiddelen zijn, dagelijks grondig schoon wordt gemaakt en bezoekers worden geregistreerd aldus Fortuin.

Meerdere keren schoonmaken niet af te dwingen

Hij wijst wel op het feit dat werknemers nu veel meer bezig zijn met hygiëne. Maar niet kunnen eisen dat de werkgever meerdere keren per dag een schoonmaakronde houdt. Medewerkers die dit willen kunnen zelf met desinfectiemiddelen bijvoorbeeld kranen en deurknoppen schoonmaken.

Balans vinden

Vakbond FNV ziet niet zozeer zorgen onder kantoorpersoneel. Bij werknemers in andere sectoren waar afstand soms lastig te houden is des te meer.
Werkgeversvereniging AWVN deelt deze observatie. Zij zien juist dat veel medewerkers naar kantoor willen komen en zoeken een balans tussen thuiswerken en op kantoor zo meldt woordvoerder Jannes van der Velde aan het AD.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform