Logo
  • Nieuws
  • 20 april 2022
  • Bron: B. Amsterdam

Eerste pay-per-minute flexwerkconcept geopend

Nu de panden in Amsterdam weer volledig gevuld zijn met huurders opent B. Amsterdam (B.) in samenwerking met horecapartner Vermaat een nieuw flexwerkconcept genaamd Bridges by B. Dit is het eerste pay-per-minute flexwerkconcept in Nederland.

Beeld Eerste pay-per-minute flexwerkconcept geopend

Sinds 2014 biedt B. flexwerkplekken, kantoren, eventzalen en sport aan in de Riekerpolder, een innovatief district in Amsterdam West. Het gaat daarbij niet zozeer om de verhuur van ruimtes, maar veel meer om het bouwen van een community en het stimuleren van ontmoetingen en groei. 

Derde werkplek als onderdeel van employer branding

“Al jaren merken wij verschillende verschuivingen in de markt van werkplekken”, merkt CEO Tessa Bakker van B. op. “Flexwerkplekken zijn tegenwoordig niet alleen meer voor freelancers, maar worden ook gebruikt door medewerkers van middelgrote tot grote bedrijven. Zij werken deels op het hoofdkantoor en bijvoorbeeld een dag thuis. Maar innovatie en creativiteit worden vooral gestimuleerd in een andere omgeving. En daarom kiezen steeds meer mensen voor een flexwerkplek buiten hun vertrouwde omgeving. Ook bieden steeds meer werkgevers een dergelijke plek actief aan, als onderdeel van hun employer branding.”

Hospitality en pay-per-minute

Met horecapartner Vermaat wisselde B. Amsterdam van gedachten over het veranderende horecalandschap. Een horecalocatie kan tegenwoordig op meerdere manieren ingezet worden. Zo worden hotellobby’s gebruikt als plek om samen te komen en kunnen veel horecalocaties ook fungeren als werkplek. Beide partijen zagen een mooie kans om hierop in te spelen bij de La Place-locatie in het brugrestaurant boven de A4 (onderdeel van Vermaat), waar al een aparte ruimte was voor meetings en events. B. heeft deze plek nu ingericht als een nieuw pay-per-minute flexwerkconcept en La Place is verantwoordelijk voor de hospitality.

'De locatie is ook ideaal als je tussen afspraken een paar uur rustig wilt werken'

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform