Logo
  • Nieuws
  • 4 mei 2021
  • Bron: BNR

'Vacuüm' op markt commercieel vastgoed

De interesse in kantoorruimtes en bedrijfspanden is groter dan ooit zo blijkt uit cijfers van Funda in Business. Maar door een gebrek aan aanbod is de doorstroming beperkt.

Beeld 'Vacuüm' op markt commercieel vastgoed

Er is bijvoorbeeld veel vraag naar distributiecentra, met name op locaties net buiten de stad. Volgens Jordy Verhoeven van vastgoedadviseur JLL is een versnelling van de nieuwbouw in feite de enige oplossing zo laat hij weten aan BNR

Uit cijfers van Funda in Business blijkt dat er ‘ongekend grote interesse in bedrijfshuisvesting’ is. Dat mensen hun vastgoed kunnen behouden is volgens FiB te danken aan de NOW-regeling. Maar ook als deze regeling stopt, zal dit niet direct voor een groter aanbod en dus doorstroming zorgen zo voorziet Dirk Brounen, hoogleraar Real Estate Economics aan de Universiteit van Tilburg. De hoogleraar denkt eerder aan veranderende voorkeuren. Zo denkt hij bij de kantorenmarkt aan flexibele bedrijven en organisaties.

Producttips

Ook interessant

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform