Logo
  • Nieuws
  • 27 februari 2020
  • Bron: Volkskrant

Stilte-uren werken echt. Enkele voorbeelden

De discussie over open werkomgevingen is flink opgelaaid. Waar de meesten het over eens zijn is dat de zogenaamde kantoortuinen ongeschikt zijn om geconcentreerd te kunnen werken. Steeds meer bedrijven introduceren daarom stilte-uren.

Beeld Stilte-uren werken echt. Enkele voorbeelden

Een open werkruimte kan werken. Het bevordert de onderlinge communicatie. Maar ook wel dusdanig dat het soms erg afleidt. En het weer even duurt voordat je je concentratie terug hebt. Wat te doen als je geen ruimtes hebt om je even af te zonderen?

Efficiënter

Bij Energy Up hebben ze twee stilte-uren in de ochtend geïntroduceerd. Bij het bedrijf werken ze met zijn achten aan een lange tafel. Tijdens de stilte-uren mag men geen vragen stellen. De ervaring leert dat je tijdens die uren ook echt geconcentreerd kunt werken. En dat men de vragen zelf oplost of vragen opspaart en ze daarna tegelijk stelt. Dat werkt veel efficiënter aldus een van de oprichters van het bedrijf, Juliette van Hessen in de Volkskrant.

Hele dag stil

De stilte-uren zijn bij Moneybird in principe de hele dag van toepassing. Het werkgedeelte noemen ze daar ‘broedgebied’. Totale rust dus. Je kunt wel iets bespreken met collega’s maar daarvoor moet je naar het ‘kwetternest’, bij de koffieautomaat.
In het broedgebied communiceren ze onderling wel, maar online. Via het programma Slack. Waarvan je de notificaties uit kunt zetten en je dus zelf in de hand hebt wanneer je wilt communiceren.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform