Logo
  • Nieuws
  • 29 mei 2019

Goede Doelen Loterijen: Zet in op mede-eigenaarschap van de werknemers

Een van de meest aansprekende elementen in het verhaal van het nieuwe kantoor van de Goede Doelen Loterijen zit hem in de uitdaging die aan de betrekking van dit gebouw vooraf ging. Projectleider Huisvesting Esther Wubben vertelt dat de organisatie voorheen was gevestigd in een serie villa’s aan het Amsterdamse Vondelpark. Een meer radicale overgang dan die naar een kantoorpand aan de Zuidas was nauwelijks denkbaar. 

Beeld Goede Doelen Loterijen: Zet in op mede-eigenaarschap van de werknemers

Vanaf het begin is daarom heel actief ingezet op betrokkenheid en mede-eigenaarschap bij de werknemers, vertelt Wubben: “De mensen mochten projectvoorstellen indienen en op basis van die voorstellen werd een longlist opgesteld, die de basis werd voor ons Plan van Aanpak.”

Het pand is beloond met een BREEAM-NL Outstanding certificaat en werd het meest duurzaam gerenoveerde gebouw van Nederland. Tegen de heersende trend in hebben alle 600 medewerkers hun eigen, vaste werkplek, vertelt Wubben. Daarnaast zijn veel flexplekken gecreëerd en werd het voormalige parkeerterrein omgevormd tot een enorm atrium, waar overal groepjes mensen in gesprek zijn.

Goede Doelen Loterijen is een van de gebouwen die u kunt bezoeken als onderdeel van de Inspiratour Zuidas. “Het gebouw van de Goede Doelen Loterijen sprak mij enorm aan, vooral vanwege de openheid”, zegt Marion Post van LeasePlan Nederland: “De hele entourage gaf een heel ontspannen sfeer. Ook de hoeveelheid groen die er gebruikt wordt is me erg bijgebleven.”

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform