Logo
  • Nieuws
  • 11 maart 2010

Drukbezocht Seminar Duurzaam Beheer & Onderhoud

Wat zijn de mogelijkheden van duurzaam beheer en kostenbesparingen voor de klant? En hoe ga je om met het spanningsveld tussen het streven naar duurzaam beheer en het realiseren van de gebruikerswensen?

Beeld Drukbezocht Seminar Duurzaam Beheer & Onderhoud

Op 4 maart jl. vond het seminar Duurzaam Beheer & Onderhoud plaats in het Unica hoofdkantoor in Hoevelaken. Drie vooraanstaande sprekers van gespecialiseerde organisaties in het vakgebied: DHV, AOS Studley en TNO gaven hun visie op het onderwerp, gingen in op de trends en brachten een relatie aan tussen duurzaam beheer en de beleving ervan voor de werkomgeving. De directeur Technisch Beheer van Unica sloot het formele gedeelte af met zijn visie op duurzaam beheer & kostenbesparingen en hoe je daar concreet mee aan de slag kunt. Ruim 100 gasten woonden het symposium bij.

Trends
Vanaf 13.00 uur werden de genodigden ontvangen, het symposium begon om 13.30 uur. De heer Thomas Metz van DHV beet het spits af met de visie van DHV op de trend duurzaam.
De tweede spreker was de heer Harold Coenders van AOS Studley. Vijf jaar geleden lanceerde Coenders voor het eerst de vijf “Megatrends Vastgoed, Huisvesting en Facility Management” op het Facillity Management Marktevent. Nu bracht hij de vijf nieuwe lange termijn trends met een terugblik op de impact van de trends uit 2005. Een zeer onderhoudend en indrukwekkend betoog.

Uitdaging
Na een korte pauze volgde de 3e spreker: de heer Henk Peitsman van TNO. Hij vertelde over de factoren die van belang zijn voor de beleving van de werkomgeving en de relatie tussen duurzaam beheer en onderhoud en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Ook benadrukte hij de uitdaging die ontstaat wanneer enerzijds gestreefd wordt naar Duurzaam Beheer en Onderhoud en anderzijds naar het realiseren van gebruikerswensen m.b.t. prestaties van gebouw en installatie en deze vervolgens te borgen voor de levensduur van de installatie.

Hoe ga je concreet met Duurzaam Beheer aan de slag?
Als afsluiting en samenvatting gaf de heer Edwin Koers, directeur Technisch Beheer van Unica zijn visie op mogelijkheden van Duurzaam Beheer & Kostenbesparingen voor de klant. Met een concreet plan van aanpak gaf hij de aanwezigen een handvat om concreet aan de slag te gaan met Duurzaam Beheer & Onderhoud. Het grote aantal vragen na afloop aan de sprekers gaf aan dat het onderwerp enorm leeft en er honger is naar informatie, visie en standpunten.


Vanwege het succes van het seminar en de grote belangstelling voor het onderwerp geeft Unica op 30 september as. er een vervolg aan met als onderwerp het beheer van duurzame installaties.


 

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform