Logo
  • Nieuws
  • 14 februari 2020
  • Bron: Leesman Index

De best scorende werkomgevingen zijn open (maar de laagst scorende ook)

De tien laagst scorende werkomgevingen in de Leesman Index zijn open werkomgevingen. Met problemen rondom individuele concentratieactiviteiten, geluidsniveau en (zelfwaargenomen) productiviteit. Maar negen van de tien hoogst scorende omgevingen zijn ook open. Waar zit ‘m het verschil?

Beeld De best scorende werkomgevingen zijn open (maar de laagst scorende ook)

In de variëteit aan verschillende soorten werkruimten die werknemers wordt geboden zo blijkt uit de Leesman Index. Zijn de werknemers daar tevreden over, dan zegt 75 procent productief te kunnen werken en vindt 86 procent het een plek waar ze met trots bezoekers ontvangen.

Passend design

Open werkomgevingen kunnen dus werken. Als je kijkt naar de hoogst scorende werkomgevingen op de index: de Leesman+ organisaties, dan hebben al deze organisaties een open werkomgeving. Zo werken in de werkomgeving die het best scoort op geluidsniveau werken meer dan 1.000 mensen. De crux zit ‘m in het design zo blijkt uit het onderzoek. Een open werkomgeving is mogelijk als je design kiest dat bij je organisatie past en voor je werkt.

Vast werkplek

Uit de index komt ook naar voren dat in een open omgeving ongeveer evenveel flexibele (43%) als toegewezen werkplekken (41%) voorkomen. Verder blijkt dat degenen met een vaste werkplek hoger scoren op bijvoorbeeld het uitwisselen van ideeën en kennis (+5,7%), gezamenlijke productiviteit (+7,5%) en saamhorigheid (+5,1%).

De conclusie van Leesman is dat er (veel) slechte open werkomgevingen zijn. En dat werkomgevingen altijd moeten worden ontworpen met de gebruiker en de werkzaamheden die hij moet uitvoeren in gedachten.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform