Logo
  • Nieuws
  • 31 augustus 2016
  • Bron: Jobat.be

De 5 coolste hoofdkantoren ter wereld

Populaire multinationals zoals Apple, Google en Facebook doen er alles aan om het hun medewerkers maximaal naar de zin te maken met een prikkelende werkomgeving op hun hoofdkantoren. Trendsetters op het gebied van creatieve kantoorconcepten inspireerden de Belgische jobsite Jobat.be tot een top 5 van de coolste hoofdkantoren ter wereld.

Beeld De 5 coolste hoofdkantoren ter wereld

1. Airbnb, San Francisco

Geen wonder dat de verhuursite door Glassdoor tot de Employees’ Choice Awards winnaar van 2016 werd gekozen. Het hoofdkantoor van Airbnb combineert een strak en modern design met natuurlijke, rustieke elementen en anticipeert helemaal op de flexibele werkbehoeften van hun medewerkers.

2. TripAdvisor, Needham Massachusetts

Een reisthema in het interieur van een reissite; het lijkt misschien niet origineel, maar TripAdvisor gaat verder dan de standaard wereldkaart tegen de muur. Duizenden foto’s creëren de meest unieke wereldkaarten, in het hele gebouw doen reiskoffers dienst als bijzettafels of rekjes, en een prachtig atrium doet medewerkers dromen van hun volgende reis. 

3. Dropbox, San Francisco

Opslagservice Dropbox kiest voor een industriëlere aanpak. Een gestroomlijnd interieur, opvallende metalen elementen en donkere tinten, gecombineerd met authentieke bakstenen muren en houten vloeren. Toch weten ze een drukkend of kil gevoel te vermijden: het minimalistische interieur is eerder een reflectie van hun efficiënte dienstverlening.

4. Red Frog Events, Chicago

Deze organisatie doet waarschijnlijk niet meteen een belletje rinkelen, maar het is het brein achter een hoop succesvolle Amerikaanse festivals. De out-of-the-box concepten van hun festivals worden bedacht in een wel erg creatieve omgeving; zo kunnen de creatieve geesten die er werken zich uitleven op glijbanen en klimwanden, het kantoor is namelijk een boomhut! En er wordt vergaderd in tenten.

5. Wieden+Kennedy, Portland Oregon

Reclamebureau Wieden+Kennedy heeft in zijn hoofdkantoor gekozen voor frisse open ruimtes en een praktische inrichting. Aandachtstrekker in hun kantoor is de indrukwekkende massieve houten, semi-ronde trap. De trap brengt je naar de 7de verdieping, waar de architect van het Wieden+Kennedy kantoor een groene oase heeft verstopt. Hier kun je je zinnen verzetten in de zon, brainstormen in een zuurstofrijke werkplek en een vergadering houden in een aangename omgeving.

Hoe ziet uw ideale workplace eruit? Stuur ons beeldmateriaal met een korte begeleidende tekst! De meest aansprekende inzendingen worden uitgelicht tijdens het event Tomorrow@work op 10 november in Utrecht.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform