Logo
  • Achtergrond
  • 14 november 2019
  • ROHDE & GRAHL

Een modern kantoor: medicijn tegen burn-outs

Minimalisme, eenvoud, ergonomie en functionaliteit. Dit zijn de belangrijkste eigenschappen van een modern kantoor. Deze moderne oplossingen en eigentijdse kenmerken zijn in vrijwel elke sector toe te passen door de grote mate van variëteit en vrijwel grenzeloze mogelijkheden. Welke moderne interieuroplossing je ook kiest, het resultaat is in elk kantoor tastbaar. Het maken van bewuste keuzes, een duidelijke kantoorindeling, flexibele werkplekken en de juiste toepassing van (dag)licht dragen namelijk bij aan het voorkomen van een burn-out.
Beeld Een modern kantoor: medicijn tegen burn-outs

Duidelijke indeling als blauwdruk voor werkcomfort

Binnen een modern kantoor is een duidelijke indeling van verschillende kantoorzones van fundamenteel belang. Met de juiste indeling creëer je namelijk de beste omstandigheden voor concentratie, communicatie en ontspanning. Naast open ruimtes is het noodzakelijk om specifieke ruimtes voor vergaderingen - van formele gesprekken in vergaderruimtes, die in grootte verschillen, tot informele ruimtes voor spontane gesprekken - aan te wijzen. Ook ruimtes die bedoeld zijn om in alle concentratie te kunnen werken of gebruikt worden om te brainstormen voor een nieuw project zijn onmisbaar. De ruimteverdeling behoeft lang niet altijd rigoureuze maatregelen. Vaak kan het doel al bereikt worden door het gebruik van lichtgewicht stoelen of telefoonstoelen, die privacy bieden bij het voeren van telefoongesprekken.

Hoe herken je een modern kantoor?

Een modern kantoor herken je aan lichte, open werkplekken. Eenvoudige kleurencombinaties hebben de overhand. Denk hierbij aan veel wit in combinatie met lichtgekleurd hout, versterkt door de kleuren van stoffen en accessoires, aangevuld met geometrische, subtiele meubelvormen. Het moderne kantoor kan ook niet zonder een praktische kantine met een koffieapparaat, waar werknemers kunnen ontspannen en samen kunnen eten. Een gezellige, huiselijke inrichting is aan te raden in deze belangrijke omgeving. De kantine is namelijk de plek bij uitstek voor teambuilding, het verhogen van werkplezier en het voorkomen van een burn-out.

Must-haves in een moderne kantooromgeving

De nadruk wordt in een moderne kantooromgeving specifiek gelegd op ergonomie en functionaliteit. Bureaus die in hoogte verstelbaar zijn en stoelen met een verstelbare lendensteun en rugleuning zijn inmiddels de norm in het moderne kantoorinterieur. Akoestische oplossingen, zoals bureau- en wandpanelen die de werkomstandigheden aanmerkelijk verbeteren, zijn ook een absolute must-have.

Wij dragen bij aan het succes van onze relaties door het verzorgen van een unieke inrichting op maat. Onze medewerkers doen dit op basis van onze visie “working well” en hun ruime ervaring en vakkennis. ROHDE & GRAHL ontwerpt, vervaardigt en levert hoogwaardige, verantwoorde en innovatieve producten. Met de producten uit onze eigen fabrieken en met die van zorgvuldig gekozen partners, realiseren wij een inspirerende en duurzame werkomgeving. Sinds 2013 is ROHDE & GRAHL onderdeel van de Nowy Styl Group, een van de grootste fabrikanten van kantoormeubilair binnen Europa met een indrukwekkend internationaal netwerk.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform