Logo
 • Nieuws
 • 12 juli 2019

De Hotelkamer van de Toekomst: 10 belangrijke (hospitality) trends

Tijdens de Independent Hotel Show kregen bezoekers een inkijkje in the Hotel Room of the Future en presenteerde trendwatcher Vincent van Dijk 10 belangrijke hoteltrends.

Beeld De Hotelkamer van de Toekomst: 10 belangrijke (hospitality) trends
 1. Nooit meer wachten bij een balie, of je paspoort laten zien. Online inchecken via een app is the new thing. En je kamer open je via smartlock op je telefoon. Easy does it!
 2. Gordijnen dicht, de airco bedienen, je favoriete muziek en de koffiemachine die een cappuccino voor je maakt en dat alles met één druk op de knop. Automatisering van roomservices, bijv. d.m.v. tablets, zal alleen nog maar een grotere vlucht nemen.
 3. Iedere gast is uniek! Service op maat op basis van big data, is waar het om gaat draaien.
 4. Ondanks alle technologie, blijft persoonlijke communicatie met de gast van belang. Denk bijv. een chatprogramma waarmee de gast vanuit de kamer met het hotel kan communiceren.
 5. Door ruimtegebrek worden meubels steeds flexibeler. Een koffietafel wordt in een handomdraai een bureau waar je aan kunt werken. En de tv wordt automatisch een spiegel zodra je dichterbij komt.
 6. Introductie van stemgestuurde apparatuur in hotelkamers. ‘Hé Google, zet airco op 19 graden!”
 7. Douchetoiletten, zoals we die nu al veel in Azië zien, zullen de nieuwe hygiënische standaard worden.
 8. Door luchtvervuiling in grote steden, zal er steeds meer behoefte zijn aan systemen die voor schone lucht kunnenzorgen.
 9. Healthy housekeeping zonder gebruik van chemische middelen: gezond voor medewerkers én gast.
 10. Green is the new gold! Kernwoorden voor de hotelier van de toekomst zijn duurzaamheid, low waste en hergebruik van water.

Producttips

Ook interessant

Alerte gastvrijheid!
Download de gratis whitepaper

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform