Logo
  • Nieuws
  • 11 maart 2010

Werving van gekwalificeerd beveiligingspersoneel

UWV WERKbedrijf en SOBB geven kwalitietsimpuls aan werving in beveiligingsbranche.

Beeld Werving van gekwalificeerd beveiligingspersoneel

Eén centraal loket voor de werving van gekwalificeerde beveiligers. Met deze ambitie geven UWV WERKbedrijf en de Stichting Opleidingsfonds Beveiligingsbranche (SOBB) op dinsdag 30 maart het startsein voor het eerste regionale Loket Beveiliging in Amsterdam. Het loket biedt werkgevers in de regio ondersteuning bij een doelmatige werving van beveiligingspersoneel en helpt hen knelpunten in de personeelsvoorziening op te lossen. Doel is de kwaliteit van de bemiddeling, de voorlichting over het vak en de loopbaanbegeleiding te verbeteren zodat beveiligers uitzicht houden op een loopbaan die aansluit bij hun kwaliteiten en opleidingsniveau.

Juiste man of vrouw op de juiste plaats

Met de opening van het eerste Loket Beveiliging geven UWV WERKbedrijf en de SOBB een impuls aan de werving van beveiligingspersoneel. 'Werkgevers in de beveiligingsbranche hebben te maken met allerlei partijen met verschillende belangen die in dezelfde vijver vissen. Tegelijkertijd hebben veel kandidaten geen juist beeld van het vak en de arbeidsomstandigheden in de beveiliging. Het gevolg is dat kandidaten veelal beginnen in een functie die onvoldoende aansluit op de vraag van het beveiligingsbedrijf en op hun eigen capaciteiten, met als resultaat een ongewenst hoog verloop', benadrukt Shaam Salikram, landelijk bedrijfsadviseur van UWV WERKbedrijf. 'Met het Loket Beveiliging willen we aan de werving, bemiddeling en nazorg een kwaliteitsimpuls geven en ervoor zorgen dat de juiste man of vrouw op de juiste plaats terechtkomt. Daarnaast heeft het loket een positief effect op de beeldvorming over de beveiligingsbranche. Zodoende kunnen we meer mensen interesseren voor een baan in deze dynamische sector, vooral als de markt weer aantrekt.'

'Via het Loket Beveiliging krijgt de branche toegang tot een potentieel van werkzoekenden die voor de bedrijven ook bereikbaar worden. Dit kunnen kandidaten zijn die voor het eerst op het spoor van de particuliere beveiliging worden gezet,' vult Cornelie Glerum aan, projectleider van het SOBB en partner van het Loket. 'Het loket fungeert als een filter met als resultaat goed gescreende potentiële kandidaten. Dat scheelt veel tijd en energie bij het aantrekken van nieuwe medewerkers. Zeker als de arbeidsmarkt weer krapper gaat worden. Dat is dubbele winst voor de particuliere beveiligingsbranche.'

Brancheweek beveiliging

De opening van het Amsterdamse Loket Beveiliging is tevens de start van de brancheweek beveiliging die UWV WERKbedrijf van 29 maart tot en met 2 april met de beveiligingssector organiseert. Op alle vestigingen van het WERKbedrijf wordt de branche een week lang gepromoot en komt men in contact met potentiële kandidaten. De partijen organiseren banenmarkten, workshops, werkgeversbijeenkomsten en bedrijfsbezoeken. In aanloop naar de brancheweek kunnen werkgevers kosteloos hun vacatures melden bij lokale vestigingen van het WERKbedrijf.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform