Logo
  • Nieuws
  • 10 april 2019
  • Bron: Albeka

3 voordelen van zit sta bureaus

Voor iedere bedrijfsleider die wil investeren in een hogere productiviteit loont het om ergonomisch verantwoorde maatregelen zoals het gebruik van zit sta bureaus te overwegen. Minder ziekteverzuim, een hogere concentratie en een hogere productiviteit? Er is steeds meer aandacht voor het ergonomisch inrichten van de werkplek. De 3 voordelen van een zit sta bureau.

Beeld 3 voordelen van zit sta bureaus

Lager ziekteverzuim

Een staande houding tijdens het uitvoeren van werkzaamheden zorgt voor een aanzienlijke vermindering van het aantal rugklachten, zo is wetenschappelijke aangetoond. zorgt. Omdat een staande werkhouding aanzet tot meer bewegen, heeft dit ook een gunstig effect op het vermijden van onder andere diabetes en verschillende hart- en vaatziektes. Het gebruik van zit sta bureaus kan dus bijdragen aan lager ziekteverzuim.

Beter concentreren

Op bepaalde momenten van de dag kunnen werknemers geconfronteerd worden met een dalende concentratie. Onderzoek heeft aangetoond dat op dat moment een staande houding aannemen ervoor zorgt dat de concentratie weer op peil komt.

Hogere productiviteit

Probeer een zit sta bureau ook eens uit voor het houden van vergaderingen en meetings. Deze gaan een stuk sneller als ze staande gehouden worden. Op deze manier kunt u wel tot 25 procent tijdswinst boeken, zonder kwaliteitsverlies. Uiteraard betekent tijdswinst ook een hogere productiviteit. 

Ideaal voor werknemers is om hun werkzaamheden 75% zittend en 25% staand uit te voeren. Meer info over zit sta bureaus

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform