Logo
  • Download
  • 23 april 2019

Kantoorgebruikers in beweging brengen

Voorbeelden van oplossingen voor een interieur volgens de principes van 'working well'
Beeld Kantoorgebruikers in beweging brengen

Download

Type:
PDF
Download

Zitten, staan, lopen en een dynamische werkplek: een goed interieurontwerp moet voldoende aanleiding tot beweging geven zodat mensen hun dag doorbrengen in afwisselende houdingen. Het meubilair kan daarop worden afgestemd en zelfs uitnodigen tot bewegen. Aan de hand van vijf projecten wordt in dit whitepaper uitgelegd hoe deze aanleiding tot bewegen in een gezonde en duurzame werkomgeving kan worden gerealiseerd volgens een aantal principes.

De volgende onderwerpen komen aan de orde:

  1.  Inrichting en compositie - zichtlijnen en concentratie;
  2.  Elementen die (laten) bewegen - zitten of staan op de werkvloer;
  3.  Identiteit en details - custom made meubelen;
  4.  Circulaire inrichting - van grondstof naar onderhoudscontract;

Aan de hand van vijf projecten worden de onderwerpen toegelicht: De Stenden Hogeschool in Leeuwarden (architect: BRT Architecten), CSmart Campus in Almere (Paul de Ruiter Architects in samenwerking met Carnival Corporation voor het interieur), het kantoor van Stichting Jantje Beton in Utrecht (in samenwerking met Axance), het kantoor van ConversionMob in Amsterdam en de renovatie van het kantoor van Waterschap Limburg in Roermond (door Kern architecten). Bij alle projecten was het team van ROHDE & GRAHL intensief betrokken bij het ontwerp en de inrichting van het interieur.

De whitepaper sluit af met een kader over de werkwijze van ROHDE & GRAHL.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform