Logo
  • Achtergrond
  • 19 december 2014
  • Christiaan van der Heijden
Exclusief artikel

Rijnlands organiseren als nieuw proces voor huisvestingsconcepten

Decennialang wordt het Nederlandse huisvestingslandschap gedomineerd door het concept van Het Nieuwe Werken (HNW). Veel kantoororganisaties, zowel profit als nonprofit, hebben hun heil gezocht in deze vorm van huisvesten. Meestal ingegeven door de wens een ander ‘smoel’ aan de organisatie te geven, moderner en verfrissender, maar snel gevolgd door de echte reden, namelijk bezuinigen. HNW is in de loop der tijd verworden tot een verwelkte bloem die geen water heeft gekregen omdat daarvoor geen geld meer is. De filosofie van HNW is uitgewerkt en schreeuwt om vernieuwing.
Beeld Rijnlands organiseren als nieuw proces voor huisvestingsconcepten

Er lijkt nu een doorbraak mogelijk omdat het gedachtegoed van het Rijnlands model steeds meer in zwang raakt. Managementgoeroes zoals Jaap Peters en Mathieu Weggeman zijn al enkele jaren bezig om een lans te breken voor dit model dat zich kenmerkt door bevoegdheden en verantwoordelijkheden decentraal, gericht op samenwerking en ontwikkeling van taakvolwassenheid. In dit artikel wordt ingegaan op de huidige stand rond HNW en de mogelijkheden die het Rijnlands organiseren biedt voor huisvestingsprocessen en vernieuwende huisvestingsoplossingen. De overtuiging is dat het nieuwe huisvesten in de nabije toekomst, gekenmerkt zal worden door de kernelementen van het Rijnlands organiseren.

Verder lezen?

U kunt dit artikel helemaal lezen als u bent geregistreerd en ingelogd.

Gratis registreren

Krijg toegang tot exclusieve content
Registreren

Inloggen

Log in met uw e-mailadres en wachtwoord
Inloggen

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform