Logo
  • Nieuws
  • 2 november 2017
  • Bron: Bouwstenen voor Sociaal

Gebruikers softwaresystemen voor FM en vastgoed steeds kritischer

Gebruikers van FMIS en softwaresystemen voor vastgoed hebben behoefte aan modernisering. Ze zullen niet direct van leverancier veranderen, maar toch zegt 9% op zoek te zijn naar een nieuw systeem en nog eens 11% antwoordt ‘misschien’. Dit blijkt uit een analyse van 149 gebruikerservaringen op de site van Bouwstenen voor Sociaal.

Beeld Gebruikers softwaresystemen voor FM en vastgoed steeds kritischer

"De gebruikers van softwaresystemen voor vastgoed en FM worden steeds kritischer, er lijkt iets te broeien," aldus Fred Kloet, directeur Smart WorkPlace en lid van de Expertgroep Technologie van FMN. "Tot nog toe weten de softwareleveranciers hun klanten met service tevreden te houden. Zij zullen echter rekening moeten houden met een groeiende groep van gebruikers die scherper letten op de prijs-kwaliteitverhouding."

Van de systeem die positief scoren (een acht of hoger) wordt vooral het gebruiksgemak, service, flexibiliteit en eenvoudige koppeling met andere systemen genoemd. Na jaren waarin gebruikers door beperkte financiële middelen gedwongen werden met het bestaande systeem verder te werken, lijkt er volgens Kloet weer beweging in de softwaremarkt te komen. Opvallend is wel dat systemen die langer dan vijf jaar in gebruik zijn, beter worden beoordeeld dan de systemen die korter dan twee jaar in gebruik zijn.

Doel van het gebruikersonderzoek is om de systemen beter te laten aansluiten bij de behoefte in de praktijk. De beoordelingen van de gebruikers zijn te vinden op de website van Bouwstenen voor Sociaal.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform