Logo
  • Nieuws
  • 5 september 2018
  • Bron: Consultancy.nl

The Edge gaat werkbeleving monitoren met 30.000 sensoren

The Edge, het kantoor van Deloitte aan de Amsterdamse Zuidas, wordt de komende tijd uitgerust met maar liefst 30.000 sensoren. De verzamelde gegevens worden via Internet of Things (IoT)-technologie gebruikt om de werkbeleving van de medewerkers naar een hoger niveau te tillen. Ook zal het accountants- en adviesbureau de nieuwe IT-infrastructuur gebruiken om opdrachtgevers concreet de voordelen van IoT te demonstreren.

Beeld The Edge gaat werkbeleving monitoren met 30.000 sensoren

Alberto Ogura, Senior Program Manager bij Deloitte Digital, draagt de verantwoordelijkheid voor het vernieuwingsproject. Het is zijn taak om de gegevens die door de duizenden sensoren in het gebouw worden gegenereerd te interpreteren en op basis daarvan oplossingen aan te dragen die bijvoorbeeld bedrijfsprocessen optimaliseren. De sensoren registeren onder meer de bezettingsgraad van ruimtes, hoe medewerkers door het gebouw lopen, de temperatuur en het grondstoffenverbruik. Aan de hand daarvan kan worden bespaard op energie- en waterkosten en eveneens kunnen de gegevens worden ingezet om de werkplanning van de meer dan 3.300 medewerkers van Deloitte Amsterdam efficiënter in te richten.

Groot laboratorium

Op deze manier zorgt de nieuwe IT-infrastructuur dat het kantoorgebouw functioneert als een groot laboratorium, waar ook opdrachtgevers van het adviesbureau van kunnen profiteren: “Met deze kennis in huis kunnen we klanten kennis laten maken met nieuwe technologieën, Internet of Things en slimme gebouwen. En de voordelen van verbonden medewerkers en verbonden apparaten demonstreren," legt Ogura uit. “Ook kunnen we klanten het complete proces laten zien: van de gebruikersinterface tot en met de backend. The Edge laat ons zien hoe concepten en termen, zoals het Internet of Things, werkelijkheid worden.”

Producttips

Ook interessant

Whitepaper Real Estate IT Strategies
Download de gratis whitepaper

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform