Logo
  • Nieuws
  • 20 oktober 2016
  • Bron: Profacility.be

'Facility in de zorg kan levens redden'

"Levens redden, bijdragen tot het verbeteren van het imago van de zorginstelling, het beantwoorden aan de verwachtingen van alle stakeholders en het beheren van de kosten." Zo omschreef Jeff Gravenhorst, CEO ISS World, de rol van facility management in de ziekenhuiswereld tijdens het Health & Care evenement in Flanders Expo. Volgens hem is daarbij een belangrijke rol weggelegd voor nieuwe technologie.

Beeld 'Facility in de zorg kan levens redden'

“De totaliteit van de facilitaire dienstverlening helpt de patiëntenbeleving positief te verbeteren en het herstelproces te bevorderen," aldus Gravenhorst. "Smart facility management gaat om levens redden, om patiënten helpen door het samenspel van alle geleverde diensten. Zo draagt catering op maat van de patiënt bij tot het versnellen van het herstelproces. Het herstellen en preventief onderhouden van de airco biedt patiënten en medewerkers een gezonder leefklimaat. Onthaaldiensten zijn vaak het eerste contact voor patiënt en bezoeker. Zij kunnen stres wegnemen, geruststellen en de juiste weg wijzen."

Gerobotiseerde transportwagen

Technologie kan een rol spelen om het inzetten van personeel te optimaliseren en de klantenbeleving op te voeren. Maar volgens Gravenhorst moet er eerst alles aan gedaan worden om het patiëntenverblijf zo aangenaam mogelijk te maken, pas dan mag Internet of Things en andere (gebouw)technologie aan bod komen. 

Een goed voorbeeld van technologietoepassing is een gerobotiseerde transportwagen voor de voeding. De wagen rijdt automatisch en dus geheel zelfstandig van de keuken naar de patiëntenafdelingen, waar personeel het uitserveren aan bed verzekert. De technologietoepassing resulteert in tijdswinst, meer ergonomisch en aangenamer werken voor het personeel.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform