Logo
  • Nieuws
  • 19 maart 2020
  • Bron: Gemeente Breda

Facilitaire medewerkers gemeente Breda schieten ziekenhuis te hulp

Door de corona-uitbraak worden veel FM'ers geconfronteerd met lege kantoren. Zo ook bij de gemeente Breda, waar de facilitaire medewerkers inmiddels voor ondersteunende taken in het ziekenhuis worden ingezet.

Beeld Facilitaire medewerkers gemeente Breda schieten ziekenhuis te hulp

"Doordat er minder mensen in de gemeentelijke gebouwen zijn door het coronavirus, hebben we minder ruimte nodig en daardoor ook minder behoefte aan facilitaire medewerkers," zo schrijft het college van B&W in Breda aan de gemeenteraad. Samen met het Amphia Ziekenhuis kijkt de gemeente Breda op dit moment of zij haar overcapaciteit van facilitaire medewerkers kan inzetten in het ziekenhuis, waar juist een groot tekort aan ondersteunende medewerkers is.

Hand- en spandiensten

Niet uitgesloten is dat meer gemeentelijke medewerkers hand- en spandiensten - al dan niet vrijwillig - gaan verrichten in het ziekenhuis, aldus het college van B&W. Daarnaast worden er op dit moment door de gemeente Breda ook scenario’s gemaakt om gemeentelijke gebouwen al dan niet in te zetten voor opvang of achtervanglocatie.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform