Logo
  • Nieuws
  • 15 januari 2021

Social XR verkleint afstanden en staat op het punt door te breken

Social XR laat de afstanden tussen mensen voorgoed verdwijnen en opent de sluizen voor een stortvloed aan ongekende nieuwe mogelijkheden in bijvoorbeeld IT, media, zorg & logistiek zo meldt TNO.

Beeld Social XR verkleint afstanden en staat op het punt door te breken

Nu doe je een videocall met een collega. Binnen afzienbare tijd voer je dat gesprek wellicht aan je keukentafel met een virtuele, 3D versie of avatar van je collega die voor je zit. De pandemie heeft de ontwikkeling van social xr een enorme boost gegeven.

De mogelijkheden zijn werkelijk onbeperkt aldus TNO. Vanaf de bank een sportwedstrijd of concert bezoeken. Docenten en leerlingen die virtueel lessen aan Harvard volgen en ze vervolgens samen bespreken.

Verbind via XR-communicatie mensen en doorbreek hun isolement als ze door afstand of veiligheidsredenen elkaar niet kunnen bezoeken.

TNO is bezig om samen met partners allerlei toepassingen rondom Social XR te ontwikkelen met TNO’s Social XR platform. Daarbij is het doel om dit schaalbare open communicatieplatform verder te ontwikkelen. Zo is men in het TNO MediaLab bezig om videostreaming klaar te maken voor de nieuwe realiteit. Daarbij kijken ze naar nieuwe en verbeterde technieken voor opname- en weergave. Met de aantekening dat er nog veel te doen staat op bijvoorbeeld het gebied van codering, compressie, datatransport en synchronisatie. Ook bijkomende zaken als beheer van digitale rechten en privacy van de gebruikers komen aan bod. 

Vanwege de vele mogelijkheden nodigt TNO bedrijven, instituten en innovators uit om mee te denken en werken aan nieuwe toepassingen. 

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform