Logo
  • Nieuws
  • 15 november 2017
  • Bron: Colliers

a.s.r. en Windesheim winnen Facilitaire Benchmark Awards

Verzekeringsmaatschappij a.s.r. en Hogeschool Windesheim zijn de winnaars van de Facilitaire Benchmark Awards 2017. Zij hebben volgens de jury met hun facilitaire organisatie het afgelopen jaar de ‘Beste Integrale Prestatie’ en de ‘Meest Verbeterde Prestatie’ geleverd.

Beeld a.s.r. en Windesheim winnen Facilitaire Benchmark Awards

a.s.r. won de prijs voor de Beste Integrale Prestatie en versloeg de twee andere genomineerden, De Alliantie en FrieslandCampina. De jury vindt dat 'a.s.r. haar schaalgrootte goed weet te benutten. Opvallend is het uitgebalanceerde karakter van de kosten met resultaten die bijna over de hele linie lager zijn dan de markt.' Paul Hartenberg, Manager Huisvesting van a.s.r. nam de prijs in ontvangst: "a.s.r. is trots op het winnen van de Benchmark XL Award. De prijs toont aan dat wij op de goede weg zitten met onze kosten en dienstverlening voor onze interne organisatie."

Facilitaire kosten

De prijs voor de Meest Verbeterde Prestatie ging naar Hogeschool Windesheim. De jury constateert dat 'ten opzichte van vorig jaar meer mensen zijn gehuisvest op hetzelfde aantal vierkante meters, waardoor de beschikbare ruimte efficiënter wordt benut. Ondanks de grote stijging van het aantal studenten zijn de kosten voor de dienstverlening gedaald, zonder dat het niveau van de service grote wijzigingen laat zien. En dat is knap.' In deze categorie waren ook ABN AMRO en APG genomineerd.

De winnaars werden bekendgemaakt tijdens Benchmark XL, een event voor professionals uit het facilitaire vakgebied. Benchmark XL wordt georganiseerd door Colliers International en de NFC Index Coöperatie. Zij presenteren jaarlijks een benchmark waarin de facilitaire kosten binnen organisaties worden vergeleken.

Producttips

Ook interessant

Space Management Maturity Model
Download de gratis whitepaper