Logo
  • Nieuws
  • 20 april 2020
  • Bron: de Volkskrant

1,5 meter economie: Boarding pass voor hotels en congrescentra

Om onder de nieuwe regels weer in bedrijf te kunnen gaan zijn diverse ondernemers plannen aan het maken. Zo ook Erik-Jan Ginjaar, algemeen directeur van Postillion. Ginjaar en zijn mensen denken de oplossing te hebben gevonden met een systeem dat is afgekeken van de luchtvaartindustrie zo vertelt hij in de Volkskrant.

Beeld 1,5 meter economie: Boarding pass voor hotels en congrescentra

Het idee is dat alle deelnemers aan een congres vooraf een boarding pass krijgen toegestuurd. Met daarop niet alleen de datum en het aanvangstijdstip, maar ook welke ingang moet worden genomen, het stoelnummer in de conferentiezaal en de te bezoeken toiletgroep.

Veiligheidsinstructies

De boardingpass is niet de enige verwijzing naar de vliegtuigindustrie. Elke bijeenkomst begint met een filmpje met veiligheidsinstructies.
Verdere maatregelen zijn: om en om parkeren, handen ontsmetten voor ingang conferentiezaal, stoelen minstens 1,5 meter uit elkaar.

Catering

In de restaurants moeten uitgestippelde looppaden ervoor zorgen dat bezoekers elkaar niet kruisen. En de bediening houdt afstand door de bestelling op een tafel voor de tafels neer te zetten.
Met de aanpassingen kunnen maximaal vijftig mensen in een zaal. Daar waar normaal negenhonderd mensen in kunnen. Veel te weinig, maar wel een manier om langzaam weer op gang te komen aldus Ginjaar in de VK.

Producttips

Ook interessant

Voorspel de toekomst met analytics
Download de gratis whitepaper

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform