Logo
  • Nieuws
  • 10 augustus 2016
  • Bron: SZW

VIB-check voor afnemen gevaarlijke stoffen

Bedrijven kunnen hun VIB’s (veiligheidsinformatiebladen) voortaan controleren met een VIB-check  van de Inspectie SZW. Met deze check controleert u of een VIB voldoet aan de belangrijkste eisen uit de Europese verordeningen REACH en CLP die te maken hebben met gezond en veilig werken.

Beeld VIB-check voor afnemen gevaarlijke stoffen

Uit inspecties is gebleken dat de kwaliteit van de VIB’s in veel bedrijven niet goed geregeld is. Vanaf augustus start Inspectie SZW met controles bij bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen. Vaak zijn de gebruikte VIB’s te oud of soms zelfs helemaal niet aanwezig. Ook is een groot deel van de gebruikte VIB’s van slechte kwaliteit (verkeerde labelling of etikettering – volgens CLP (Classification, Labelling en Packaging), of bevat het een verkeerde of geen vermelding van persoonlijke beschermingsmaatregelen - bijvoorbeeld als er niet duidelijk vermeld staat welke handschoenen of adembescherming je moet gebruiken.

De VIB-checklist maakt het mogelijk om de VIB’s te checken op de punten die nodig zijn voor een goede invulling van dit beleid. Ontbreekt die informatie? Dan kunnen bedrijven direct een e-mail aan hun leverancier sturen met de vraag om een nieuw en compleet VIB. 

Doe de VIB-check op de website: www.vib-check.nl

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform