Logo
  • Nieuws
  • 12 november 2020
  • Bron: Signify Foto: psv media

PSV wil COVID-19 tackelen met desinfecterende UV-C-verlichting in kleedkamers en medische ruimte

Eredivisieclub PSV heeft aan Signify opdracht gegeven om UV-C desinfectieverlichting te installeren in enkele binnenruimtes zoals kleedkamers in het Philips Stadion en in een aantal ruimtes in trainingscomplex De Herdgang.

Beeld PSV wil COVID-19 tackelen met desinfecterende UV-C-verlichting in kleedkamers en medische ruimte

De UV-C verlichting breekt het DNA of het RNA van micro-organismen af, inclusief dat van virussen en bacteriën, waardoor deze zich niet meer kunnen vermenigvuldigen en onschadelijk worden. Ze zijn dan ook doeltreffend in de strijd tegen SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt zo wijst een studie van de Universiteit van Boston uit aldus Signify.

UV-C desinfecterende upper air-armturen zijn te gebruiken terwijl er mensen in de ruimte zijn. Ze desinfecteren continu de lucht die doordat natuurlijke convectie naar de bovenste luchtlagen stroomt. De gedesinfecteerde lucht stroomt op eenzelfde wijze terug naar de lagere luchtlagen in de kleedkamer en vermengt zich daar weer met de lucht. Volgens de producent zijn de UV-C desinfecterende upper air-armaturen  uitgerust met afscherming en optische bescherming om blootstelling aan de UV-C-lichtbron te voorkomen.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform