Logo
  • Nieuws
  • 8 april 2021

FNV: Bedrijven houden zich vaak niet aan coronamaatregelen op het werk

Volgens vakbond FNV zijn de arbeidsomstandigheden vaak nog niet coronaproof. Werkgeversvereniging AWVN heeft juist het idee dat het heel goed gaat.

Beeld FNV: Bedrijven houden zich vaak niet aan coronamaatregelen op het werk

Nog steeds zijn er werkgevers die werknemers verplichten naar kantoor te komen terwijl ze thuis kunnen werken. En voor werknemers die niet thuis kunnen werken en naar het werk moeten, is het niet altijd veilig geregeld zo meldt vicevoorzitter van FNV Kitty Jong aan BNR.
Volgens Jong liet de helft van de ongeveer 4,5 miljoen mensen – de helft van de beroepsbevolking – die niet thuis kan werken in februari in een enquête weten dat de werkgever nog onvoldoende doet om de werknemer te beschermen. Jong: “We hebben nu te maken met ongeveer zevenduizend besmettingen per dag, waarvan zo'n 18 procent plaatsvindt op de werkvloer. Dat zijn twaalfhonderd mensen per dag die onnodig op de werkvloer besmet raken.”

Gedrag werknemers

Werkgeversorganisatie AWVN heeft daarentegen een heel ander beeld. Zij hebben juist het idee dat het heel goed gaat. Met name bij bedrijven waar mensen niet thuis kunnen blijven aldus woordvoerder Jannes van der Velde: “Vergeet niet dat ook werkgevers een enorm belang hebben om te voorkomen dat mensen ziek worden.” Ook geeft de woordvoerder aan dat het uiteindelijk de werknemers zijn die bepalen hoe ze werken. Ze horen het aan hun werkgever te vragen als ze niet de juiste faciliteiten hebben. Volgens FNV heeft de inspectie SZW de laatste tijd minder meldingen binnen gekregen, maar dat is volgens de vakbond te wijten aan de afnemende meldingsbereidheid onder werknemers.

Luister hier het interview op BNR 

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform