Logo
  • Nieuws
  • 29 oktober 2015
  • Jesper van Wijk
  • Bron: Monitor Duurzaam Voedsel 2014

Flinke stijging duurzaam voedsel in catering

In 2014 hebben consumenten meer milieu- en diervriendelijk geproduceerd voedsel gekocht.  Het marktaandeel van duurzaam voedsel is gestegen van 6 naar 7 procent. Binnen de professionele markt, waar o.a. horeca en catering onder vallen,  is het aandeel met 74 procent gestegen. Dat blijkt uit de Monitor Duurzaam Voedsel 2014.

Beeld Flinke stijging duurzaam voedsel in catering

De bestedingen zijn vooral toegenomen bij producten die vallen onder het kweekvis keurmerk ASC. Daar zijn de bestedingen namelijk gestegen met 17 procent ten opzichte van 2013. Bestedingen van voedsel met het keurmerk biologisch zijn met 6 procent gestegen.

Producten

Vooral bij producten zoals eieren en zuivel zijn de bestedingen aan duurzaam voedsel gestegen , met meer dan 100 procent ten opzichte van 2013. Bestedingen aan houdbare producten zijn gedaald met 12 procent en bestedingen aan vis zijn gedaald met 7 procent. De grootste stijger zijn dranken, de bestedingen in die productcategorie zijn gestegen met 450 procent.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform