Logo
  • Nieuws
  • 26 maart 2020
  • Bron: Universiteit Utrecht

Eurest verzorgt samen met SPAR University catering binnen Universiteit Utrecht

Het Facilitair Service Centrum (FSC) van Universiteit Utrecht heeft een Europese aanbesteding uitgevoerd. Eurest Campus Services, in samenwerking met SPAR University, heeft deze aanbesteding gewonnen.

Beeld Eurest verzorgt samen met SPAR University catering binnen Universiteit Utrecht

SPAR University gaat de kiosk in het Victor J. Koningsbergergebouw en Madame Jeanette in het Jeannette Donker-Voetgebouw exploiteren en Eurest de overige locaties en het eten en drinken bij bijeenkomsten.

Eisen aan nieuwe cateraar

De UU heeft in de aanbesteding ruimte gelaten voor de inschrijving van verschillende soorten marktpartijen. Dat leidt nu tot een mooie samenwerking van een cateraar en retailer. Om het eigen ondernemerschap van de cateraar zo goed mogelijk tot z’n recht te laten komen, heeft de UU geen prijs of assortiment uitgevraagd, maar slechts enkele kaders meegegeven.

Voor de kiosk in het Victor J. Koningsberger zorgt SPAR University ervoor dat 30 van de 35 aangeboden producten minder dan € 1,50 kosten. In de samenwerking met SPAR University komt de nadruk op duurzaamheid, diversiteit, ondernemerschap en technologie te liggen. Bijvoorbeeld: er komt een app met zeer scherpe kortingen, in de kiosk in het Victor J. Koningsbergergebouw komt een Grab&Go wandkoeling, een Super Healthy wand, een self-checkout en wordt gebruik gemaakt van de Zero Waste Bag om voedselverspilling tegen te gaan. 

Duurzaamheid

Op het gebied van duurzaamheid daagt de UU de nieuwe cateraars uit tot het verduurzamen van de catering. Dan gaat het om de bereiding en herkomst van de producten, maar ook om het tegengaan van voedselverspilling, beperken van logistieke bewegingen, verminderen van afvalstromen en het verminderen van water- en energieverbruik. Ook het aantrekkelijk aanbieden van verantwoorde keuzes en het helpen van mensen bij het maken van een bewustere keuze voor verantwoorde voeding zijn wensen van de universiteit. Eurest en SPAR University zetten ook in op Social Return. Eurest zet op de UU-locaties mensen in met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Transitieperiode

De komende maanden vormen een transitieperiode. Dan wordt er meer duidelijk over het assortiment voor de verschillende cateringlocaties, de prijzen en de cateringconcepten. 

Input voor de aanbesteding en beoordeling

Het FSC heeft op allerlei manieren input op voor de aanbesteding opgehaald. Bijvoorbeeld via:

  • gesprekken met stakeholders: van bestuurders en de universiteitsraad tot faculteitsraadsleden en studentassessoren;
  • advies van UU-experts op gebied van duurzaamheid, en van andere organisaties zoals de Hogeschool Utrecht;
  • per projectfase een wisselende klankbordgroep met daarin vertegenwoordigers van diverse doelgroepen;
  • brainstormsessies waarvoor medewerkers en studenten werden uitgenodigd;
  • eerdere klanttevredenheidsonderzoeken;
  • voor een onderdeel van de beoordeling heeft een afvaardiging van de universiteitsraad en de Green Office een bijdrage geleverd.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform