Logo
  • Nieuws
  • 11 september 2018
  • Bron: CSU

CSU neemt schoonmaakportefeuille over van ISS Facility Services

Schoonmaakbedrijf CSU is voornemens medio november de schoonmaakactiviteiten over te nemen voor circa 70 opdrachtgevers van ISS Facility Services. Als gevolg hiervan treden circa 2.200 medewerkers in dienst bij CSU. De overname van deze activiteiten sluit goed aan bij de strategische keuzes van beide partijen. De beoogde verkoop is onder voorbehoud van goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Beeld CSU neemt schoonmaakportefeuille over van ISS Facility Services

De verkoop betreft klanten van enkelvoudige schoonmaakdiensten met een landelijke spreiding. Eind vorig jaar nam CSU al ruim 300 MKB-schoonmaakklanten over van ISS. ISS Facility Services gaat zich in lijn met haar strategie volledig concentreren op grote landelijke en internationale opdrachtgevers waaraan integrale facility services worden geleverd. Daarin is ISS verantwoordelijk voor het management en de coördinatie, de organisatie en de levering van de facilitaire dienstverlening, waarin meerdere services (zoals catering, schoonmaak, receptiediensten en technische services) worden aangeboden.

Fotobijschrift: Suzan Stadhouders, lid Raad van Bestuur CSU en Kees Stroomer, Algemeen Directeur ISS Facility Services

Single service activiteit

Veel waarde wordt gehecht aan de juiste overgang van het personeel. Alle circa 2.200 medewerkers gaan in lijn met de Wet Overgang Van Onderneming (WOVO) over naar CSU. Medewerkers gaan over met behoud van hun rechten en plichten. De betrokken klanten, management en vakbonden zijn inmiddels geïnformeerd en de ondernemingsraden hebben advies uitgebracht over de overname.

John van Hoof, voorzitter Raad van Bestuur CSU: “CSU focust op schoonmaak als single service activiteit. Deze uitbreiding past daar goed bij. Met onze ruime ervaring met soortgelijke overnametrajecten kunnen we activiteiten met oog voor klant en medewerkers integreren in onze bestaande organisatie." Kees Stroomer, Algemeen Directeur ISS Facility Services: “Met de verkoop van onze single services cleaningportfolio maakt ISS internationaal een duidelijke keuze voor de markt van integrated facility services en voor een duurzame toekomst. De focus van ISS in Nederland is de afgelopen jaren vanwege de toegenomen marktvraag, steeds meer komen te liggen op opdrachtgevers die integrated facility services vragen."

CSU is vanuit diverse vestigingen landelijk actief in schoonmaak. De onderneming heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Apeldoorn, Barendrecht, Eindhoven en Rijswijk. CSU biedt werk aan ruim 15.000 mensen en behoort tot de top 3 van schoonmaakbedrijven in Nederland. Steeds meer organisaties kiezen voor CSU’s excellente operatie en hospitality. Ook onze visie op innovatie is hierbij van doorslaggevend belang.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform