Logo

FMM.nl is vanaf nu F-Facts.nl

  • Nieuws
  • 4 september 2012
  • Claudio Lange

Alpha verkoopt cateringtak aan Gate Gourmet

De Alpha Flight Group uit Dubai verkoopt Alpha Flight Services, de Nederlandse in-flight cateringactiviteiten van Alpha op Schiphol, aan het Zwitserse Gate Gourmet.

Beeld Alpha verkoopt cateringtak aan Gate Gourmet

'Alpha vindt het zeer jammer dat het bedrijf na meer dan 40 jaar zelf niet meer aanwezig zal zijn in Amsterdam,' aldus Lionel Wilton, CEO van Alpha Flight Group. 'We zijn echter blij in Gate Gourmet een gevestigde en zeer gerespecteerde leverancier te hebben gevonden, die continuïteit van het allerhoogste niveau zal bieden aan onze klanten die reizen via de, qua passagiers, op vier na drukste luchthaven van Europa.'

Alpha

Alpha Flight Services werkt in Amsterdam voor een groot aantal internationale luchtvaartmaatschappijen en voor maatschappijen uit het Midden-Oosten en Azië. Alpha Flight Services zette in 2011 circa 14 miljoen euro om.

Met 58 keukens in elf landen is Alpha een grote zelfstandige dienstverleners voor luchtvaartmaatschappijen. Het bedrijf is een volle dochter van dnata, leverancier van diensten voor de luchtvaart, met hoofdkantoor in Dubai.

Gate Gourmet

Gate Gourmet heeft al een cateringunit in Amsterdam en is van plan beide faciliteiten voort te zetten om zo maximale operationele flexibiliteit en groeipotentieel mogelijk te maken. De gecombineerde activiteiten zouden tijdens het piekseizoen zo'n 80 vluchten per dag bedienen.

Gategroup is een mondiale leverancier van producten, diensten en oplossingen die de onboard-ervaring voor passagiers betreffen. Onder gategroup vallen de volgende merken: deSter, eGate Solutions, Gate Aviation, Gate Gourmet, Gate Retail Onboard, Gate Safe, Harmony, Performa, potmstudios, Pourshins en Supplair.

Uitbesteding: wat werkt en wat niet?

Nieuwe samenwerkingsvormen met facilitaire leveranciers zijn in opkomst. Maar geven deze een beter rendement? En heeft u nog wel grip op de kwaliteit van dienstverlening? Kortom, werken de nieuwe contractvormen in de praktijk? FMM organiseert een seminarmiddag, waarin 5 bekende facilitaire dienstverleners en hun opdrachtgevers hun praktijkervaringen met u delen. Leer alle do's en de don'ts van moderne contractvormen! Schrijf u hier in of lees meer

Producttips