Logo
 • Opinie
 • 17 maart 2016

5 weetjes over hygiëne op je werkplek

Regelmatig stofzuigen, je toetsenbord reinigen en je werkplek met een doekje afnemen: vanzelfsprekende zaken om je werkplek schoon te houden. Maar ondertussen is er meer vervuiling op je werkplek dan je weet en kan zien. AeraMax Pro, gespecialiseerd in luchtreiniging, bracht een paar onverwachte vervuilers in beeld. Veel mensen zijn zich namelijk niet bewust van deze vervuiling maar hebben wel regelmatig klachten zoals hoofdpijn, moeheid en concentratieverlies.
 1. Ventilatiesysteem
  Je denkt dat er schone lucht uit komt maar ventilatiesystemen zijn vaak een broedplaats voor schimmel en andere soorten bacteriën. Regelmatig onderhoud voorkomt dat er een constante circulatie van deze vervuilde lucht ontstaat.
   
 2. Vloerbedekking
  Tapijt kan tot acht keer zijn gewicht in vuil, pesticiden en andere giftige stoffen dragen. Deze worden voornamelijk verspreid via schoenen. Wanneer deze stoffen opdrogen worden het onzichtbare, verontreinigde deeltjes die vervolgens weer in de lucht terecht komen.
   
 3. Lucht
  Helemaal in tijden dat er griep heerst zit de lucht vol virus dragende deeltjes. Een kubieke meter lucht kan tot wel 15.000 griepvirussen bevatten. In combinatie met slecht onderhouden ventilatiesystemen is het niet lastig voor te stellen dat mensen sneller ziek worden in kantoortuinen.
   
 4. Je favoriete stift
  Correctievloeistof, viltstiften en toners van printers: al dit soort kantoorartikelen ‘ademen’ dampen die bij kamertemperatuur vrijkomen. Het is dus echt belangrijk dat een printer in een afgesloten ruimte staat.
   
 5. Meubilair
  Formaldehyde is een stof die gebruikt wordt bij de productie van onder andere spaanplaat, multiplex en vitrage. Bij slijtage van deze materialen komen er chemische dampen vrij, die irritaties aan de luchtwegen kunnen veroorzaken. Ook bekleding van stoelen bevat veel stofmijt die, iedere keer wanneer iemand erop gaat zitten, vrijkomt.

Kortom, op je werkplek ´spoken´ veel stoffen rond die je liever kwijt dan rijk bent. Een manier om erachter te komen wat de status van de luchtkwaliteit is, is door een meting uit te laten voeren. Voor meer informatie over de luchtkwaliteit op de werkplek kijk op http://aeramaxpro.nl/luchtkwaliteitmeting-aanvragen/

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform