Logo
  • Nieuws
  • 22 januari 2020
  • Bron: Vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer

5 verrassend innovatieve producten voor FM

Een vakjury heeft uit 77 inzendingen de vijf genomineerden voor de FGNoviteitenprijs 2020 gekozen. Wie gaat winnen wordt bekendgemaakt op woensdag 29 januari tijdens de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer in de Jaarbeurs Utrecht.

Beeld 5 verrassend innovatieve producten voor FM

De FGNoviteitenprijs wordt jaarkijks uitgereikt aan het meest innovative product of dienst uit de sectoren facilitair management en gebouwbeheer.

De genomineerder voor dit jaar in willekeurige volgorde:

Mobiele geluidsabsorber

Het verrijdbare concept betekent dat iedereen die een moment of aantal uren optische en akoestische rust wil, het eenvoudig naar zijn werkplek kan rollen. Je hoeft dan dus geen specifieke andere ruimte te zoeken in het gebouw.

Van praatpaal naar laadpaal

De bekende ANWB-praatpalen hebben jarenlang langs de Nederlandse wegen gestaan. Nu worden ze hergebruikt en hebben ze door upcycling een nieuwe functie gekregen als moderne laadoplossing voor auto’s, fietsen, scooters en scootmobielen.

Planten voor operatiekamers

Om het stressniveau van patiënten en specialisten te verlagen zouden operatiekamers idealitair voorzien moeten zijn van planten. Dat kan met deze afgesloten Florapanels.

Gebouwenscan

De overheid verplicht gebouweigenaren steeds meer in controle te zijn over hun vastgoed. Met de Gebouwenscan weet je in één oogopslag wat de status is van het gebouw.

Zelf toegankelijkheid verbeteren voor visueel beperkten

De geleidelijnen, noppen en geleidematten zijn de eerste doe-het-zelf oplossing om je pand toegankelijk te maken voor blinden en slechtzienden. Met tekenhulp, rekenhulp en uitleg kun je zelf het routeplan voor je gebouw maken.

Kijk hier voor meer details over deze producten.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform