Logo
  • Nieuws
  • 11 april 2018
  • Bron: PwC

BREEAM-NL-certificaat voor alle Nederlandse PwC-kantoren

Voor al haar veertien kantoren in Nederland ontving PwC onlangs een BREEAM-NL-certificaat. De uitreiking tijdens het Nationale BREEAM-congres in Rotterdam onderstreepte de circulaire ambitie van het accountants- en advieskantoor.

Beeld BREEAM-NL-certificaat voor alle Nederlandse PwC-kantoren

"Normaal gesproken wordt per gebouw een certificaat afgegeven," vertelt Rob Klinkert van PwC, die geen eigenaar van de veertien kantoorpanden is, maar ze huurt. "In samenspraak met Dutch Green Building Council besloten we voor een andere, unieke aanpak te kiezen en al onze panden in één keer te beoordelen. Dat paste binnen onze ambitie op het gebied van duurzaamheid en die van DGBC."

BREEAM-NL is in Nederland dé beoordelingsmethode om de duurzaamheidprestatie van gebouwen, gebieden en projecten te bepalen. Dit beoordeelt bestaande gebouwen op drie niveaus: gebouw, beheer en gebruik. "Er wordt dan gekeken naar onder meer het energie- en watergebruik, de gezondheid van medewerkers en het wagenparkbeheer, maar ook naar hoe goed de gebouwen met het openbaar vervoer zijn te bereiken en hoe groen de omgeving is," verduidelijkt Paulien van Beusekom, die namens PwC ook bij het project was betrokken.

Het behalen van de certificaten past binnen het streven van PwC om in 2030 volledig circulair en klimaatneutraal te zijn. Daarvoor hebben we de afgelopen jaren verschillende maatregelen genomen.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform