Logo
  • Nieuws
  • 27 januari 2020
  • Bron: Asito

Papieren bekers WUR grondstof voor sanitaire papierproducten

Gebruikte papierproducten van WUR worden in de toekomst als grondstof gebruikt voor nieuwe sanitaire papierproducten. Samen met Wageningen University & Research (WUR), WEPA Nederland en Veolia Paper & Plastics Recycling heeft Asito begin januari een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het gebruik van kringlooppapier binnen WUR. 

Beeld Papieren bekers WUR grondstof voor sanitaire papierproducten

De gebruikte papieren bekers en handdoekjes worden, net als het vertrouwelijk papier en oud kantoorpapier, door Veolia Paper & Plastics Recycling B.V. ingezameld en vervoerd naar de fabriek van WEPA Nederland B.V.. Asito draagt er zorg voor dat de papierproducten uiteindelijk terugkomen bij Wageningen University & Research voor hergebruik.

Cijfers

Jaarlijks worden op de Universiteit van Wageningen 3,8 miljoen kartonnen bekers, 17 miljoen handdoekjes en 277.199 kilo oud papier verbruikt. Asito is blij dat met deze overeenkomst een belangrijke bijdrage kan worden geleverd aan de ambitieuze doelstelling van WUR om in 2030 liefst 50% minder grondstoffen te gebruiken.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform