Logo
  • Nieuws
  • 20 december 2018
  • Bron: RVO

Informatieplicht energiebesparing bedrijven en instellingen in 2019

In 2019 verandert het Activiteitenbesluit milieubeheer. Naast de energiebesparingsplicht komt er ook een informatieplicht voor bedrijven en instellingen. Daarmee willen de overheid en het bedrijfsleven energiebesparing versnellen.

Beeld Informatieplicht energiebesparing bedrijven en instellingen in 2019

Verbruikt uw bedrijf of instelling jaarlijks vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas(equivalent)? Dan moet u voldoen aan de informatieplicht. Uiterlijk 1 juli 2019 rapporteert u welke energiebesparende maatregelen u nam.

Erkende Maatregelenlijst

Voor energiebesparende maatregelen gebruikt u de Erkende Maatregelenlijst voor energiebesparing (EML) voor uw bedrijfstak. Hierin staan maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Begin 2019 worden de geactualiseerde EML gepubliceerd.

Rapportage

Voor de rapportage van de informatieplicht is begin 2019 het eLoket van RVO.nl beschikbaar. Uw rapportage dient hier uiterlijk 1 juli 2019 binnen te zijn.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform