Logo
  • Nieuws
  • 11 december 2020

Duurzaamheid Award voor aanpak stadhuistoren Eindhoven

Het bedrijvenconsortium !MPULS heeft met de verduurzaming van de stadhuistoren in Eindhoven door de Cobouw Duurzaamheid Award gewonnen. De jury roemde vooral de manier waarop met schaarse financiële middelen en beperkte tijd toch de hoge ambities konden worden waargemaakt. 

Beeld Duurzaamheid Award voor aanpak stadhuistoren Eindhoven

Volgens juryvoorzitter Andy van den Dobbelsteen geldt het project dan ook als voorbeeld voor andere, vergelijkbare verduurzamingsopgaven.

Voor de verduurzaming is onder meer 95 procent van de sloopmaterialen hergebruikt. Verder scoort de gemeente nu een label A+++ qua zuinigheid met energie en op het dak van het Stadshuis liggen ook zonnepanelen. In totaal kost de aanpak 65 miljoen euro. De komende jaren worden daarvoor ook nog het gebouw Mercado en het NRE-gebouw opgeknapt, onderhouden en verduurzaamd.

Het consortium !MPULS bestaat uit installatiebedrijf Kuijpers uit Helmond, aannemer Ballast Nedam Zuid (voorheen Laudy), energie-adviesbureau DWA, adviseur Brink Groep en de architectenbureaus Rudy Uytenhaak en DOOR.

Andere genomineerden

De andere genomineerden waren:

het Integraal Kindcentrum Magenta. Het gebouw voldoet aan Frisse Scholen klasse A en (deels) B, behaalt een gemiddelde GPR-score van 9,0 en wordt daarnaast opgebouwd uit zoveel mogelijke circulaire en biologische materialen.

En het tijdelijke onderkomen voor Amsterdam International Community School South East in het voormalig hoofdkantoor van ING, het Zandkasteel. Het gebouw is het eerste gemeentelijke monument in Amsterdam Zuidoost. Er wordt rekening gehouden met het opmerkelijke karakter van het gebouw. In totaal heeft het Zandkasteel 10 torens, waarvan de AICS er 3 gaat gebruiken. In de andere 7 torens komen woningen.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform