Logo
  • Nieuws
  • 17 februari 2020
  • Bron: Nederland Circulair Versnellingshuis

Circular Award Business 2020 voor circulaire bedrijfskleding

De Circular Award 2020 in de categorie Business is gewonnen door Schijvens. Schijvens ontwerpt en produceert al sinds 1863 bedrijfskleding. Sinds enige jaren maakt de organisatie ook circulaire bedrijfskleding bestaande uit vijftig procent gerecyclede, afgedragen of kapotte werkkleding en vijftig procent gerecyclede PET. Hierdoor hoeft het bedrijf geen gebruik te maken van nieuwe grondstoffen. Inmiddels verdient zestig procent van de kleding afkomstig van dit bedrijf het label ‘circulair’.

Beeld Circular Award Business 2020 voor circulaire bedrijfskleding

Aan de hand van een eigen retoursysteem haalt Schijvens kleding op bij de klanten. Vervolgens wordt de kleding gesorteerd en naar Turkije gestuurd waar het wordt gerecycled en waar aan het garen vezels worden toegevoegd van gerecycled PET.

De stylisten ontwerpen de kleding zo dat het makkelijk kan worden gerecycled. Zo wordt de kraag van een poloshirt bijvoorbeeld van dezelfde stof gemaakt als het poloshirt zelf. En voor jassen wordt een coating op waterbasis gebruikt zodat het makkelijk kan worden gesmolten.

De jury roemt dit bedrijf om het sluiten van kringlopen in de textielketen hoger op de R-ladder (kringlopen ladder). Juryvoorzitter Mark Groot Wassink (Koninklijke Auping): “Schijvens is een onderneming die al heel lang thuis is in de textielindustrie, één van de meest vervuilende industrieën wereldwijd. Ze begrijpen de impact van hun producten en productiewijze en zijn erin geslaagd bij te dragen aan een oplossing.”

Bekijk hier hoe circulaire kleding voor TBI tot stand is gekomen

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform