Logo
  • Nieuws
  • 22 november 2017
  • Bron: RVO

Check hier uw wettelijke verplichtingen rond energiebesparing

Van de Wet Milieubeheer tot energielabel C voor kantoren. U moet aan verschillende verplichtingen voldoen om energie te besparen. Maar welke zijn dat? U kunt dit binnen 5 minuten in kaart brengen met de online Wetchecker Energiebesparing van de Rijksoverheid.

Beeld Check hier uw wettelijke verplichtingen rond energiebesparing

De Wetchecker Energiebesparing is onafhankelijk en niet-commercieel. Het geeft niet alleen een geïntegreerd overzicht van verplichtingen op het gebied van energiebesparing. De regelhulp laat ook in heldere taal zien hoe u daaraan kunt voldoen.

Met de Wetchecker Energiebesparing doorloopt u in 5 minuten een aantal meerkeuzevragen. Daaruit volgt een advies dat past bij uw energieverbruik, de omvang en omzet van uw organisatie. Dit advies kan worden opgeslagen of per e-mail worden gestuurd naar een expert zoals een energieadviseur of -coördinator. De expert bekijkt vervolgens wat de uitslag inhoudt voor de specifieke situatie van de onderneming. De Wetchecker Energiebesparing verwijst daarbij naar relevante, juridische informatie om verder te oriënteren.

Combinatie verschillende regelingen

Het mooie van de Wetchecker Energiebesparing is dat het regelingen van de betrokken ministeries combineert. Het gaat om het Activiteitenbesluit en de erkende maatregelen (EML), het minimale energielabel C voor kantoren in 2023, het energielabel Utiliteitsbouw op transactiemomenten en de energieaudit voor grote bedrijven.

Wilt u snel inzicht in uw energiebesparingsverplichtingen en geld besparen op energie? Ga dan aan de slag met de Wetchecker Energiebesparing.

Producttips