Logo
  • Nieuws
  • 25 februari 2019
  • Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)

Basisschool wint prijs duurzaamste bouwproject. Financiering gekoppeld aan andere ambities door prestatiecontract

Basisschool De Leister Igge is uitgeroepen tot duurzaamste bouwproject van 2018. De school kreeg een Duurzaam Bouwen Award voor de renovatie tot een energieneutraal en fris gebouw. Innovatief is dat de financiering gekoppeld is aan andere ambities door een prestatiecontract.

Beeld Basisschool wint prijs duurzaamste bouwproject. Financiering gekoppeld aan andere ambities door prestatiecontract

De Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards worden jaarlijks uitgereikt. Het is een initiatief van Stichting W/E adviseurs, abcnova, FSC Nederland en Duurzaam Gebouwd. Zij willen hiermee verduurzaming van de gebouwde omgeving stimuleren. De Leister Igge uit het Friese Opeinde ontving de Gouden Kikker Award. Het is de prijs voor bouwprojecten die voorop lopen in duurzaamheid en innovatie.

Eerste nul-op-de-meter-schoolgebouw

De jury prijst onder meer de integrale duurzaamheid van de school. De Leister Igge is het eerste gerenoveerde nul-op-de-meter-schoolgebouw. Daarmee is het project een voorbeeld voor heel Nederland. Innovatief is dat de financiering gekoppeld is aan andere ambities door middel van een prestatiecontract. De Leister Igge wil een comfortabele, energiezuinige, frisse school zijn.

Renovatie: energieneutraal, aardgasvrij en fris

Het gebouw van De Leister Igge was niet meer geschikt om les in te geven. Omdat nieuwbouw was uitgesloten werd gezocht naar andere mogelijkheden. Schoolbestuur en gemeente kozen voor een nieuw concept van het uitvoeringsprogramma 'School vol Energie’. Dit programma is onderdeel van de inmiddels afgeronde Green Deal Scholen. Tijdens de zomervakantie werd het gebouw onderwijskundig verbeterd, energieneutraal, aardgasvrij en fris gemaakt.

 

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform