Logo
  • Achtergrond
  • 13 juli 2021
  • Bron: VANG Buitenshuis

Beslisboom duurzame koffiebeker

Koffiebekers vormen bij uitstek een afvalstroom die zeer zichtbaar is en roepen dus al snel de nodige vragen en discussies op over duurzaamheid. Daarom heeft VANG Buitenshuis een beslisboom laten ontwikkelen die organisaties kan ondersteunen in de keuze voor en het gebruik van een duurzame koffiebeker.
Beeld Beslisboom duurzame koffiebeker

Wat vind je als organisatie belangrijk? Wat zijn de mogelijkheden? En waar moet je allemaal rekening mee houden? De beslisboom helpt je om te kiezen voor (een combinatie van) herbruikbare bekers en/of wegwerpbekers.

In het toelichtingsdocument worden de in de beslisboom opgenomen opties voor hergebruik en de verschillende verwerkingsroutes voor wegwerpbekers (recycling, composteren/ vergisten en verbranding van restafval) nader toegelicht. Naast praktische overwegingen worden voor ieder scenario gedragsbeïnvloedingstips gegeven om koffiedrinkers te stimuleren de gewenste keuzes te maken.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform