Logo

Securex en de ergonomische oplossing van BakkerElkhuizen

  • Hybride werken
Samen met Nederland behoort Vlaanderen tot de voorlopers op het gebied van Het Nieuwe Werken en flexibel werken. Het komt steeds vaker voor dat werknemers thuis werken, onderweg of op verschillende locaties. Dat geldt ook voor de Belgische specialist in HR-dienstverlening en sociale administratie Securex.

Sinds een paar jaar komen werknemers minder vaak naar het hoofdkantoor en werken ze meer vanuit huis of op een van de 28 vestigingen. Securex hecht er belang aan dat dit flexibel werken zo ergonomisch mogelijk plaatsvindt. In samenspraak met partner Discorp en inhoudelijk specialist BakkerElkhuizen kozen ze voor een oplossing voor hun laptopgebruikers in de vorm van de Ergo-Q 260.

Gezamenlijke expertise

Om een klant als Securex goed te kunnen bedienen, is een goede samenwerking tussen BakkerElkhuizen en haar dealers, in dit geval Discorp, een vereiste. Peggy Vossen van BakkerElkhuizen hierover: “Wij werken in België al een jaar of vijf samen met Discorp. Zij zijn een partij die zeer niche opereert. Bedrijven kunnen bij hen terecht voor alle accessoires die bij de computerwerkplek horen, van USB sticks tot memory cards en natuurlijk ergonomische computeraccessoires.

Discorp is zeer servicegericht en ontzorgen hun klanten volledig op het terrein van computerbenodigdheden. We vullen elkaar goed aan, BakkerElkhuizen is inhoudelijk sterk en heeft de productkennis en Discorp heeft een uitstekende relatie bij de eindgebruiker en een goede logistiek. Discorp was al leverancier bij Securex en vertelde ons dat er bepaalde ergonomische behoeften bij Securex waren voor de werknemers die veel mobiel werken. In België is geen Arbo-wet zoals in Nederland, maar bedrijven als Securex die serieus met preventie en de gezondheid van hun medewerkers bezig zijn, kunnen wij vanuit de gezamenlijke expertise van BakkerElkhuizen en Discorp goed helpen. We zijn gaan praten met Securex, onder andere met de verantwoordelijke voor IT en met de ergonoom. We hebben geïnventariseerd wat de wensen en behoeften waren ten aanzien van ergonomisch verantwoord flexibel werken en kwamen zo gezamenlijk tot een passende oplossing.”

Pro-actieve houding

IT-helpdesk verantwoordelijke Luc Vanden Hende van Securex legt uit waarom zij ervoor kozen de Ergo-Q 260 aan al hun laptopgebruikers te verstrekken. “Binnen onze organisatie hechten we veel waarde aan het welbevinden van onze werknemers. Dat betekent dat we wat betreft ergonomie pro-actief zijn en niet pas reageren als werknemers klachten hebben. We hebben ook een ergonoom in dienst; hij is degene die oplossingen aandraagt om mensen zo comfortabel mogelijk te laten werken, ook op de mobiele werkplek. Op die manier zijn we in gesprek geraakt met Discorp over hoe wij onze medewerkers, die in toenemende mate op andere plaatsen werken dan op het hoofdkantoor, zo goed mogelijk kunnen faciliteren. Zij zitten veel achter hun laptop en omdat we niet wilden niet dat iedereen zelf een willekeurige laptopverhoger zou aanschaffen, zochten we naar een betere oplossing. Want flexibel werken vinden we prima binnen Securex, maar we willen wel dat het zo ergonomisch mogelijk gebeurt. Discorp vertelde ons over de Ergo-Q 260, de laptophouder van BakkerElkhuizen en hoe deze een gezonde werkhouding stimuleert. Nadat we een paar weken hebben proefgedraaid besloten we om alle laptopgebruikers, in fases, met de Ergo-Q 260 uit te rusten. Een extra plus is dat ons eigen Securex logo op de Ergo-Q staat, dat oogt zeer professioneel. Een verschil met onze aanpak voorheen is trouwens, dat we nu standaard iedere laptop uitrusten met de Ergo-Q 260 en niet meer op aanvraag. Zo zorgen we ervoor dat al onze mobiele werknemers te allen tijde in de juiste houding kunnen zitten.”

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform