Logo

Herinrichting Bastion - Cromwell property group

  • idverde
  • Duurzame huisvesting
Voor Cromwell Property Group, eigenaar van het Bastions in Den Bosch ontwikkelde idverde Advies in samenwerking met idverde Realisatie een herinrichtingsplan van de buitenruimte. Het betreft een daktuin gelegen en uitkijkend op de paleisbrug en het entreeplein.
Beeld Herinrichting Bastion - Cromwell property  group

De paleisbrug

De paleisburg is een karakteristieke brug ontworpen door Mels Crouwel, en volgens een beplantingsplan van tuinarchitectsarchitect Piet Oudolf. De beplanting van de Paleisbrug is als een weelderig landschap. Elk jaargetijde heeft zijn eigen beleving. Van het voorjaar tot in de winter blijft de tuin aantrekkelijk. Niet alleen voor de bezoekers maar ook vogels, vlinders, bijen en insecten zullen zich daar thuis voelen.  Doel van het nieuwe ontwerp en realisatie van de daktuin is het karakter van het oorspronkelijke plan te respecteren en de tuin te integreren in de omgeving van de paleisbrug. Een plek creëren waar biodiveriteit een plek heeft.

Aangename (werk)plek

Een van de wensen was een aangename plek te creëren voor alle kantoormedewerkers en bezoekers, meer kleur en een fijn uitzicht. Door de keuzes in het beplantingsplan wordt de biodiversiteit vergroot en ervaart men de seizoenen veel beter. Dit plan is in het voorjaar van 2019 gerealiseerd door idverde Realisatie, vestiging Haaren. Vanaf de paleisbrug is de daktuin te bewonderen en is volledig geïntrigeerd in de omgeving.

Entreeplein

Het gastvrij ontvangen van bezoekers aan het Bastion is belangrijk. Een eerste indruk is immers blijvend. Naast gastvrijheid moet de buitenruimte functioneel blijven. In het plan hebben zijn beide kenmerken opgenomen.  Kenmerkend voor het entreeplein zijn de ronde elementen, bestaande uit verhoogde bakken van Cortenstaal met Betula en beplantingsvakken. Een slinger naar de hoofdentree van begeleidende siergrassen (Deschampsia) is gecombineerd met bloeiende beplanting. Het siergras creëert een rustig en dromerig beeld. De vaste planten zijn paars, rood en roestkleurig, de kleuren die terugkomen in het gebouw en de bakken. De entree toont mede door de gekozen beplanting en de functionele inrichting in elk seizoen de gewenste uitstraling en gastvrijheid.

Daktuin

Het concept van de daktuin luidt: ‘losse beplanting ontmoet strak hagenpatroon’. De daktuin is ontworpen als printplaat waarbij smalle lange vakken karakteristiek zijn voor het ontwerp. Deze vakken zijn uitgevoerd in taxushaag. De hagen vormen een contrast met de losse beplanting van de vaste planten met siergrassen. De losse beplanting maakt een visuele verbinding met de Paleisbrug. De toegepaste beplanting is contrastrijk in kleur (roestkleurig, oranje-rood, bordeaux in combinatie met paars en paarsrood) passend bij de kleur van het gebouw en de brug. De siergrassen zorgen voor een rustig en zwierig geheel en geven de hele winter beeld. De meerstammige heesters creëren hoogte, geven wintersilhouet en bloei in zowel winter als vroege voorjaar.

Resultaat

Het resultaat mag er zijn. De daktuin en het entreeplein staan er in elk seizoen uitnodigend bij. Het is een aangename en inspirerende plek waar gewerkt kan worden en medewerkers kunnen ontspannen. De entree zorgt voor een gastvrij ontvangst ongeacht het seizoen. Het beheer van de buitenruimte wordt verzorgd door idverde Realisatie. Wij vinden het belangrijk dat onze mensen niet alleen uitblinken in hun vak, maar ook in communicatie, organisatievermogen en het nakomen van afspraken. Zo kunnen we écht compleet van dienst zijn en ontzorgen.

Groener werken

Benieuwd hoe groen bij uw kantoor of bedrijf bij kan dragen aan een vitale, natuurlijke en economische werkomgeving? Wilt u meer informatie over onze groenconcepten die voor uw bedrijf van toepassing zijn. Wij komen graag met u in contact om gezamenlijk uw kansen en besparingen in beeld te brengen.

Aanbieder

Leverancieridverde
RegioHaaren
Meer informatie

Meer cases

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform