Logo

Alles van waarde is veilig bij De Nederlandse Kluis

  • Facilitaire dienstverlening & gebouwbeheer
Het meest waardevolle bezit dat je hebt. Laat je dat met een goed gevoel achter bij iemand anders? Klanten van De Nederlandse Kluis, aanbieder van privékluizen, moeten er gerust op kunnen zijn. Daarom besteedt De Nederlandse Kluis de beveiliging uit aan Securitas. Mede dankzij videomonitoring, manbewaking en een ingenieus anti-inbraaksysteem voldoet de organisatie aan de hoogste veiligheidseisen.
Beeld Alles van waarde is veilig bij De Nederlandse Kluis

De safeloketten van De Nederlandse Kluis, in Rotterdam en Hilversum, voldoen aan de hoogste norm van beveiliging: VRKI-4*. Dat betekent bijvoorbeeld dat de politie direct in actie komt wanneer het alarm gaat. En dat het gebouw het inbrekers moeilijk maakt snel te handelen. Dat is niet voor niets. Particulieren, bedrijven en overheidsinstanties geven hun meest waardevolle objecten in bewaring. De Nederlandse Kluis zorgt voor het brandveilig en verzekerd opslaan van bijvoorbeeld aktes, sieraden, diploma’s en bruidsschatten. ‘Daarom zochten we vanaf het allereerste begin naar een betrouwbare beveiligingspartner’, zegt investeerder Corné van Drogenbroek. ‘Onze panden zijn oude bankkluizen met zware betonnen muren en dikke kluisdeuren. Zo bevindt onze locatie in Hilversum zich in de kelder van een voormalig bankgebouw. Maar vervolgens moeten de panden ook veilig worden ingericht. Daarvoor hadden we de kennis van een professionele beveiligingsorganisatie nodig.’

Meedenken om risico´s te tackelen

Er werd een tender uitgezet met de specifieke case. Kandidaten gingen in op alle benoemde risico’s en gaven aan hoe zij ze zouden tackelen. Het verhaal van Securitas sloeg het best aan. ‘We zochten naar de top op het gebied van beveiligingsoplossingen. Een partner die ervaring heeft met beveiliging in de hoogste categorie. In organisatie en follow-up. Door de ruime ervaring met bedrijven die zich bezighouden met het beheer van waardevolle goederen voldoet Securitas aan dit profiel. En daarnaast begreep Securitas bovendien onze insteek: dat we de beveiliging in nauwe samenwerking willen organiseren.’ Doordat de beveiligingsexperts al vanaf het begin bij de inrichting betrokken waren en beide organisaties open communiceerden, bleek tijd een minder grote uitdaging dan gewoonlijk. Van Drogenbroek: ‘We werken voor de grote Nederlandse banken, die zelf geen privékluizen meer aanbieden. Op 1 september kregen we de opdracht voor een nieuwe locatie in Rotterdam. Die moest in oktober al open. Dat is alleen mogelijk als je beveiligingspartner met je meedenkt.’

Het was voor De Nederlandse Kluis dus erg belangrijk om een partner te vinden die naast de implementatie van de gestelde veiligheidseisen ook advies en onderhoud kon bieden. Door de diverse veiligheidsmaatregelen in één totaalpakket bij een opdrachtnemer te beleggen is er daarnaast een zeer werkbare situatie ontstaan. Bij problemen of vraagstukken heeft De Nederlandse Kluis een single point of contact bij Securitas. Hierdoor kan er snel worden geschakeld.

Elkaar aanvullen

Het is op den duur de bedoeling dat alle loketten op openstellingsdagen bemand worden door Securitas-beveiligingspersoneel. Maar het succes van de samenwerking zat hem vooral in het geheel van de technische oplossingen waar Securitas in adviseerde. Van Drogenbroek: ‘Denk daarbij aan een geavanceerd videosysteem, waarmee onze medewerkers verifiëren of de persoon die aan de deur staat daadwerkelijk een afspraak heeft. Bij onraad kan de alarmcentrale van Securitas met één druk op de knop live meekijken en, wanneer nodig, de politie of andere hulpdiensten inschakelen. Dat geeft niet alleen onze medewerkers, maar ook onze klanten een veilig gevoel.’ Daarnaast is ervoor gezorgd dat de extra veiligheid niet ten koste ging van de open en gastvrije uitstraling van De Nederlandse Kluis.

De oprichters van De Nederlandse Kluis komen uit het bankwezen. ‘Verstand van bijvoorbeeld compliance hebben we wel’, legt Van Drogenbroek uit. ‘Dat zit in onze genen. De interne procedures zijn goed geregeld. Maar fysieke beveiliging is een vak apart. Wij kunnen niet op de stoel van de beveiliger gaan zitten. Het gaat erom dat je samen doet waar je goed in bent. Dat komt de volledige veiligheid ten goede. Voor ons als organisatie. Maar vooral voor onze klanten. Die moeten hun  waardevolle spullen met een gerust hart kunnen achterlaten. Veiligheid staat voorop.’

- Een beknopt overzicht van de techniek die Securitas heeft toegepast bij De Nederlandse Kluis:

- Video-toegangscontrolesysteem; het systeem kan in de toekomst eventueel ook ingezet worden voor gezichtsherkenning, irisscans en vingerafdrukscans.

- Camerasysteem gekoppeld aan inbraaksysteem; dit totaalsysteem is aangesloten op de Securitas-alarmcentrale waar centralisten live meekijken bij een alarmmelding.

- Overvalalarm; paniekknoppen, incl. mobiele paniekknoppen die meegedragen worden door medewerkers.

- Mobiele surveillance; wordt bij een alarmmelding continu op de hoogte en in de gaten gehouden door de centralist die live meekijkt.

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform