Logo
  • Nieuws
  • 27 september 2017
  • Bron: OSB en VNO NCW

Gaat quotumregeling leiden tot meer inbesteding door de overheid?

Het kabinet heeft begin september besloten om over te gaan tot het activeren van het quotum arbeidsbeperkten voor overheidswerkgevers. Werkgeversorganisatie OSB voor de schoonmakers en glazenwassers denkt dat dit zal leiden tot meer inbesteding van deze facilitaire diensten, aangezien dit voor overheidswerkgevers een relatief gemakkelijke manier is om extra banen te creëren voor deze doelgroep.

Beeld Gaat quotumregeling leiden tot meer inbesteding door de overheid?

De quotumheffing wordt pas over het jaar 2019 opgelegd. De werkgevers in het bedrijfsleven liggen op koers en hebben in 2016 de afgesproken doelstelling wel gehaald en hebben dus nog niet te maken met de quotumheffing. Ook VNO-NCW en MKB-Nederland waarschuwen dat de quotumregeling voor overheidswerkgevers er niet toe mag leiden dat zij meer werk gaan inbesteden. Dan zou alleen met werkgelegenheid worden geschoven; het zou volstrekt de verkeerde beweging zijn als hierdoor mensen bij private werkgevers hun baan verliezen, aldus de ondernemingsorganisaties.

OSB verzet zich tegen inbesteding. Dit gebeurt via directe lobby richting de op dit moment formerende partijen en op een meer indirecte manier via VNO NCW en MKB Nederland. Zij hebben de formerende partijen voorgesteld om het quotum af te schaffen. Hierin zien zij de oplossing om inbesteding te voorkomen.

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform