Logo
  • Nieuws
  • 24 januari 2018
  • Bron: Ikwilmobielwerken.nl

Werkplek van de toekomst: minder devices, meer apps

Hoewel de hoeveelheid devices (smartphone, tablet, laptop) op de werkplek in de loop der jaren flink is gegroeid, lijkt hier nu een eind aan te komen. De trend: minder apparaten die wel steeds meer bedrijfsapplicaties ondersteunen.

Beeld Werkplek van de toekomst: minder devices, meer apps

"In veel werkomgevingen hebben medewerkers op dit moment de beschikking over een laptop, desktop, tablet én mobiele telefoon," vertelt Ruben Raadsheer, technology-consultant bij HP. "Die apparaten moeten allemaal worden aangeschaft, beheerd en voorzien zijn van de juiste licenties. Vanuit het oogpunt van beheer wil men het aantal apparaten verminderen. En ook de afdeling inkoop wil besparen."

Raadsheer vervolgt: "Parallel aan die ontwikkeling van kostenbesparing en het doel om beheerlasten te verminderen, loopt de technische ontwikkeling van de smartphone. Een mobiel apparaat heeft inmiddels genoeg rekenkracht om te voldoen aan de eisen die aan een zakelijke werkplek worden gesteld."

Software ombouwen

Bedrijven willen steeds meer mobiele apps inzetten om hun bedrijfsvoering te ondersteunen, legt Raadsheer uit. "Die bedrijven beschikken vaak over bedrijfssoftware die ze graag op hun mobiele apparaten zouden gebruiken. Probleem is vaak wel dat het erg duur is om al die software om te bouwen tot specifiek voor een bepaald besturingssysteem gebouwde software. Ook ligt er vaak een bestaande ICT-infrastructuur die nog jaren mee moet."

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform