Logo
  • Nieuws
  • 18 februari 2019
  • Bron: Het Parool

Vernieuwd hoofdkantoor Microsoft biedt medewerkers eigen 'sferen'

Onlangs heropende Microsoft zijn grondig verbouwde Nederlandse hoofdkantoor op Schiphol. Van het oorspronkelijke vloeroppervlak werd de helft ingeleverd en er is ruimte gecreëerd voor bezoekers in de vorm van een semi-openbaar café. De inrichting is een 'micropolis', waarin medewerkers zich kunnen terugtrekken in verschillende 'sferen' naar keuze.

Beeld Vernieuwd hoofdkantoor Microsoft biedt medewerkers eigen 'sferen'

"Het idee is dat mensen een plek zoeken die past bij hun activiteit," aldus René van der Vlugt, Digital Transformation Lead bij Microsoft, in Het Parool. "Je deelt je werkdag zelf in. Eerst twee uur hier zitten en focussen, dan daar twee uur overleggen."

Slimme sensoren houden de verschillende ruimtes in de gaten. Is een bepaalde medewerker bereikbaar of even in de fluisterruimte bezig? "Je boekt nu als team via een app een tafel of een serie bureaus waar je voor dat moment samenwerkt. Wil iemand zich concentreren, dan gaat hij apart zitten." Blijft iemand plakken, dan grijpt de technologie in - of de sociale controle.

Meer samenwerken

Volgens Van der Vlugt is de uitdaging nu om medewerkers mee te krijgen in de nieuwe werkomgeving. "De bereidheid om te veranderen is best groot. Alleen moet je het wel goed uitleggen en begeleiden, zodat iedereen kan ontdekken wat ons nieuwe kantoor voor hem of haar kan betekenen."

Microsoft wil op het vernieuwde hoofdkantoor ook meer inzetten op samenwerking. Niet alleen tussen medewerkers onderling: eigen mensen kunnen gemengd met personeel van opdrachtgevers en adviseurs ook tijdelijk aanschuiven aan de flexbureaus van Spaces in hetzelfde gebouw.

Tijdens het event 'Effectievere werkplekken dankzij data?' kunt u meer horen over het grondig verbouwde hoofdkantoor van Microsoft op Schiphol. Bekijk hier het programma en meld u aan voor dit gratis middagseminar!

Producttips

Volg F-Facts

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste facility nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.

Word lid van F-Facts Facility Platform