Logo
  • Nieuws
  • 10 oktober 2017

Tweederde millennials voelt zich bezwaard als ze niet op kantoor werken

Veel organisaties hebben moeite met de flexibele en connected manier van werken van jonge werknemers. Hierdoor voelt 66% van de millennials (geboren tussen 1980 en 2000) zich bezwaard en maken zij zich zorgen dat collega’s denken dat zij niet hard genoeg werken als zij niet op kantoor verschijnen. Onder babyboomers ligt dit percentage op 50%.

Beeld Tweederde millennials voelt zich bezwaard als ze niet op kantoor werken

Dit blijkt uit onderzoek onder meer dan 25.000 respondenten wereldwijd door Polycom, een bedrijf dat samenwerking binnen organisaties wil stimuleren met video- en spraakoplossingen. 72% van de respondenten houdt ervan om op verschillende locaties te werken, omdat zij dan meer controle hebben over hun werk-privé-balans en 67% gelooft dat werken op verschillende locaties leidt tot verhoogde productiviteit en creativiteit.

Heldere richtlijnen flexibel werken

Wat kunnen organisaties doen om millennials daarbij te ondersteunen? “Transparant zijn over regels en verwachtingen is heel belangrijk,” aldus Billie Hartless, Chief HR Officer van Polycom. “57% van de millennials wil dat HR hen heldere richtlijnen geeft over het beleid rondom flexibel werken. Veel onder hen (59%) wil ook dat hetzelfde beleid geldt voor iedereen binnen het bedrijf. Op deze manier heeft iedereen voordeel van flexibel werken.”

Bovenal is easy-to-use-technologie om in contact te blijven met collega’s het belangrijkste om millennials flexibel te laten werken. Het onderzoek toont aan dat 61% wenst dat hun werkgever hen uitrust met de juiste technologieën.

Producttips